Rincón de la Victoria historische stad in Andalusië

Rincón de la Victoria is een klein stadje in de buurt van Malaga aan de Costa del Sol en een populaire vakantiebestemming voor Spaanse gezinnen.
Rincón de la Victoria is met zijn 40.000 inwoners, een populaire toeristische bestemming in het oosten van de Costa del Sol in de provincie Málaga. Málaga ligt overigens op slechts 12 km van Rincón de la Victoria. Via de Autovía del Mediterráneo A-7 kunt u Rincón de la Victoria met zijn prachtige stranden, het historische erfgoed en de tropische vegetatie gemakkelijk bereiken.

Rincón de la Victoria is ook een historische stad in Andalusië. De geschiedenis van de Rincón de la Victoria gaat ver terug in het verleden.  Reeds rond het jaar 550 voor Christus, ontstond op de nabijgelegen berg Loma de Bengalbón een Punische-Fenicische nederzetting. De Romeinen vestigden zich ook in het gebied, verschillende mozaïeken en overblijfselen van Romeinse baden zijn nog steeds aanwezig in Rincón de la Victoria. Deze getuigenissen worden bevestigd door de optekeningen van de geschiedschrijver Plinius in de 1e eeuw, die het fort in zijn geschriften noemt.
Dit fort diende ter bescherming tegen mogelijke aanvallen vanaf de Middellandse Zee. Historici nemen aan dat de Arabieren  Rincón de la Victoria hebben gesticht rond dit fort. Ze noemden de stad toen Bezmiliana.

Rincón de la Victoria is in het zuiden van Spanje een van de meest veelzijdige bestemmingen, omdat bezoekers kunnen genieten van de prachtige stranden aan de Middellandse Zee en de vele interessante bezienswaardigheden. De stad presenteert zich als een perfecte mix tussen ontspanning en culturele hoogtepunten. Bijzonder bezienswaardig is het kasteel van Bezmiliane, gebouwd in de 18e eeuw door Karel III van Spanje. De grot El Tesoro, met indrukwekkende grotschilderingen mag u niet overslaan.
Sportliefhebbers kunnen verschillende watersporten beoefenen, golfen op een 18 holes golfbaan, maar ook wandelen door het tropische landschap aan de zee.

De Andalusische stad Rincón de la Victoria, kan het hele jaar door worden bezocht door het uitstekende klimaat. De winters zijn relatief mild met zo'n 15 graden Celsius, de lente en de herfst zal u al weten te verwennen met zo'n 23 graden Celsius.  De zomer met gemiddelde pieken van 29 graden Celsius, zorgt voor een uitgebreid strandplezier.
In het centrum van de stad zijn er vele leuke restaurants, die zich hebben gewijd aan de Andalusische en Marokkaanse gerechten. Winkelen kunt u in het grote inkoopcentrum Rincón de la Victoria, gelegen aan de A7. In dit complex zijn ook bioscopen, restaurants, een grote supermarkt en vele bekende merkwinkels.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden