Algodonales stad van paragliders en gitaren

Algodonales is gelegen in het noordoosten van de provincie Cádiz in de Sierra de Lijar (Sierra de Cádiz) tussen de rivieren Río Guadalete en Río Guadalporcún. Algodonales ligt ongeveer halverwege tussen Sevilla en Cádiz en grenst in het noorden aan het nationale park Los Alcornocales. De stad bereikt u met het vliegtuig en vanaf Sevilla of Cádiz het beste met de auto via de A-384.
Algodonales is net als veel steden in Andalusië sterk beïnvloed door de Moren, dat kunt u vooral zien onder meer aan de witgekalkte huizen. De meest populaire bezienswaardigheden zijn de Iglesia Parroquial de Santa Ana, die hoog boven de stad uitsteekt en de Ermita de la Virgencita.
De stadsrechten kreeg Algodonales begin van de 19e eeuw, omdat het zo moedig tegen de Fransen had gevochten. Nog steeds worden jaarlijks van 30 april tot 2 mei de gevechten nagespeeld. Speciaal wordt er alleen voor die dagen een burgemeester benoemd.
De meeste toeristen komen naar Algodonales, om met een paraglider af te dalen, of om één van de beroemde gitaren te kopen.
De omliggende heuvels en bergen en de goede thermiek zijn ideaal voor paragliding. Het Azoren hogedrukgebied zorgt het hele jaar voor een milde klimaat.
Overnachtingsmogelijkheden vindt u in de vele vakantiewoningen en de campings in de regio.
Culinair weet het stadje ook een goede indruk te maken, de landbouw drukt zijn stempel op de hele regio en zijn olijfolie is van een uitstekende kwaliteit.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden