Sevilla, Spanje flamenco, stierenvechten en oosterse architectuur

Sevilla Real Alcázar
Sevilla in Spanje staat voor flamenco, stierenvechten en oosterse architectuur. De meest bekende stad in Andalusië is gelegen aan de rivier de Guadalquivir, de historische levensader van de regio.

Met een totaal van 700.000 inwoners is Sevilla de op drie na grootste stad van Spanje. Kenmerkend voor Sevilla, net als vele andere steden in het zuiden van Spanje, zijn de smalle straatjes. De veelal onopvallende herenhuizen, hun binnenplaatsen, de mooie mozaïeken, die vaak uitmonden met een kleine fontein in het midden.  Dit is het erfgoed van het Arabische verleden. In een dergelijke historische wijk vindt u het eerste flamenco museum van de wereld en dus een symbool van de Spaanse traditie. Het museum werd opgericht door Cristina Hoyos, de wereldberoemde flamenco danseres en choreografe. Zij heeft tevens de artistieke leiding overgenomen. In de aangeboden dans workshops, kunt u de flamenco echt zelf meebeleven.

Cultuur in Sevilla: de grootste gotische kathedraal ter wereld. Slechts een korte wandeling van het museum en in het centrum van Sevilla is de grote kathedraal. De gotische kathedraal werd gebouwd op de plaats van de islamitische moskee. Wat overbleef was alleen de minaret. De kathedraal van Sevilla is na St. Peter en St. Paul's Cathedral, de grootste kathedraal ter wereld. In totaal heeft de kerk 45 kapellen en altaren.
Sevilla en de ongewone architectuur: op het plein voor de kathedraal vindt u de bekende en populaire paardenkoetsen. Zo wordt de Ferio de Abril, het jaarlijks gehouden volksfeest twee weken naar Pasen, door ongeveer 1400 rijtuigen bijgewoond. Paarden en rijtuigen kun u tegenkomen in het Spaanse hof. Het is de thuisbasis van het Spaanse paviljoen, het werd gebouwd in 1929.
De zetel van de Spaanse Koning, het Real Alcázar: een ander zeer prestigieuze plaats die u niet mag missen tijdens uw vakantie in Sevilla is het Real Alcázar. Oorspronkelijk het paleis van de Almohaden, de oorspronkelijke heersers in Spanje. Koning Peter I liet het complex vanaf 1364 ombouwen tot residentie van de Spaanse koningen. Tot op de dag van vandaag woont de Spaanse Koning in Sevilla, het complex blijft daardoor gesloten voor het publiek. De  architectuur van het paleis werd sterk beïnvloed door de Mudéjar stijl, die ontstond tussen de 13e en 15e Eeuw. (een combinatie van de Moorse stijl en Christelijke decoratieve elementen). De Arabische wortels zijn overal aanwezig, tijdens een wandeling voelt u zich als in een sprookje duizend-en-een-nacht.
Traditionele Spanje: er zijn ook een aantal plaatsen welke niet te maken hebben met het Arabische verleden. Het beste voorbeeld is het Stierenvechten Museum. Naast een tentoonstelling over de geschiedenis van het stierenvechten, herbergt het ook een arena, die geschikt is voor 14 000 toeschouwers.
De wijk Triana keramiek en flamenco: veel van de stierenvechters zijn afkomstig uit de wijk Triana, die ligt aan de andere kant van de rivier. Triana is het centrum van kunst, kunstnijverheid en flamenco. Naast de vele winkels, waar u keramiek kunt kopen, vindt u in dezelfde wijk ook drie gitaarbouwers één van hen maakt de klassieke flamenco gitaar.


 

 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden