Guadix grotwoningen aan de noordzijde van de Sierra Nevada

Guadix
Guadix, een stad met 20.000 inwoners, is gelegen aan de noordzijde van de Sierra Nevada in Spanje. Aan een oude pas tussen Levante en Andalusië, vindt u in het bovenste gedeelte van de stad de wereldberoemde grotwoningen. Bezienswaardig zijn de op een heuvel gelegen Arabische Alcazaba árabe, de kathedraal en de vele kerken. De stad Guadix is vooral bekend vanwege zijn grotwoningen, er zijn zo'n 1800 woningen gegraven.
Lange tijd woonden hier kunstenaars en zigeuners, tot voor een paar decennia hadden de grotbewoners geen elektriciteit en stromend water. Tegenwoordig zijn de grotwoningen gewild en duur geworden. U kunt er zelfs kleine zwembaden vinden. Het grootste voordeel van de grotwoningen is de gematigde klimaat het hele jaar door, een temperatuur van zo'n 18 graden Celsius.
In Guadix kunt u voor uw accommodatie kiezen uit een hotel, een landhuis, maar dus ook uit een grotwoning. Populaire vakantie activiteiten rond Guadix zijn onder andere vissen, kanoën, mountainbiken, quad rijden, paardrijden en wandelen.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden