Motril bekend vanwege het tropische klimaat in Spanje

Motril
Op het eerste gezicht heeft Motril aan de Costa Tropical in Spanje de vakantieganger niet al te veel te bieden, het is meer een belangrijkste haven-en industriestad in de provincie Granada. Maar ook voor het tropische klimaat is Motril gelegen op 50 km van Granada bekend. Vroeger werden reeds mango's en avocado's gekweekt. De teelt van suikerriet gaf Motril de naam klein Cuba. Er wordt nog steeds suikerriet geoogst, de rum Pálido de Montero is een leuk meebrengsel uit uw vakantie aan de Costa Tropical. 

De stranden in Motril aan de Costa Tropical zijn bijzonder interessant. Het Playa de Poniente, begint in de directe omgeving van de haven. Het zand is er echter grijs en met stenen. Langs de Middellandse Zee kunt u perfect wandelen, over de promenade er is trouwens ook een fietspad. De Playa Granada geniet een grote populariteit, het zand is er ook veel fijner. Het goede weer aan de Costa Tropical zorgt ervoor dat de stranden altijd goed worden bezocht. Campers vinden in de nabijheid van de stranden voldoende plaatsen, welke het gehele jaar zijn geopend. 

Het centrum van Motril ligt zo'n 2 km landinwaarts.  Een rondleiding door de stad is bijzonder leuk vanwege de tapasbars, die meestal gelegen zijn aan de Avenida Salobreña. In de restaurants van Motril moet u eens het gerecht Migas proberen, het is een boerengerecht dat wordt bereid met droog witbrood  bouillon, knoflook, kruiden en diverse ingrediënten, zoals ansjovis, komkommer en druiven. Na het eten kunt u een wandeling maken door het prachtige park Parque de los Pueblos de América. De tropische planten zorgen voor de nodige schaduw. Een archeologische pad vertelt het verhaal van de 500 miljoen jaar oude geschiedenis van Andalusië. Bij het park staat de kerk Santuario de Nuestra Señora de la Cabeza. Het werd in in 1631 gebouwd op de fundering van een  Moorse zomerpaleis. Op 15 augustus organiseren de inwoners een festival ter ere van Señora de la Cabeza, de beschermheilige van de stad Motril.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden