Huelva, vakantie in de voetsporen van Columbus

Huelva
De hoofdstad van de provincie Huelva is gelegen aan de prachtige Costa de la Luz in Spanje en aan de monding van de rivieren Odiel en Rio Tinto in de Atlantische Oceaan. De haven en industriestad biedt op het eerste gezicht weinig interessante toeristische attracties. Vanwege de vriendelijke bevolking, de prachtige natuur en enkele verstopte bezienswaardigheden is toch voldoende voor een vakantie in het Andalusische Huelva.
De 146.000 stad met 146.000 inwoners heeft een interessante geschiedenis. Zo'n  1000 jaar voor Chr. stichtten de Feniciërs de nederzetting Onuba. Later komen de Grieken, Romeinen en Arabieren. In 1492 zette Christopher Columbus vanuit Huelva koers naar Amerika. Daarom eren de bewoners Columbus ieder jaar in augustus, met een prachtig Columbus feest. Sinds 1929 herinnert ook het 30 meter hoge stenen monument bij Punta del Sebo aan de grote zeevaarder.  Aan de voet van het standbeeld is  een mooi strand. Veel andere bezienswaardigheden zijn er niet. De belangrijkste reden is dat bijna de hele stad werd verwoest door de aardbeving bij Lissabon in het jaar 1755. Als u een wandeling maakt door de stad, kunt u nog steeds interessante gebouwen, straten en pleinen ontdekken. Het is de moeite waard om een wandeling te maken door de doolhof van de straatjes rond de Plaza de las Monjas. In de buurt van hetzelfde plein vindt u ook de Iglesia de San Pedro. Het geldt als de oudste kerk van Huelva en werd ook zwaar beschadigd door de aardbeving. Het museum Museo de Huelva biedt een archeologische en een kunst tentoonstelling.
Een vakantie in Huelva is ook genieten van de natuur. De provincie Huelva aan de Costa de la Luz heeft de naam te danken aan het unieke licht, het biedt nog steeds verlaten stranden en prachtige natuur. Terwijl aan de Costa del Sol vele badplaatsen ontstonden, zijn er aan de 120 km kust van Huelva slechts twee grote vakantieplaatsen. Daarom kunt u tijdens uw vakantie in Andalusië twee prachtige paradijzen ontdekken zoals het Coto de Doñana en het Natuurpark Marismas del Odiel, met de vele flamingo's.



Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden