Altea een stad met veel bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

Altea Costa Blanca
Vakantie in Altea een symbool aan de Costa Blanca.
Als u de nationale route 332 richting Benidorm in Spanje volgt, kunt u één van de blikvangers aan de Costa Blanca zeker niet over het hoofd zien. Altea is een stad, die door zijn sfeer, zijn ligging en bezienswaardigheden voor veel vakantiegangers een enorme aantrekkingskracht heeft. 

De opvallende kerk met blauwe koepel omringd door het oude stadscentrum, gebouwd op een steile berghelling. 
De stranden La Olla en Cap Negret, liggen geflankeerd door grote kliffen aan de kust van de vakantieplaats Altea. Het strand is een mix van zand-en kiezelstrand. Als u een wandeling maakt over de boulevard, heeft u een uitzicht over de jachthaven, de oude binnenstad en de bergketen de „Sierra de Bernia“ . Veel restaurants en cafés nodigen u uit om te blijven hangen. Dinsdag is de boulevard het toneel voor een veel bezochte vlooienmarkt. De oude stad heeft naast de bars en cafés ook vele galerieën, waar lokale kunstenaars hun werk exposeren.

Altea is het culturele centrum van de regio Valencia, veel schrijvers, muzikanten en andere artiesten hebben zich er gevestigd. Het kunstcentrum Casa de Cultura en het concert- en cultuurcentrum Palau Altea zijn bijzondere attracties voor cultuurfans.

Kunstliefhebbers zullen ook enthousiast zijn over de permanente tentoonstelling van de Duitse schilder en grafische kunstenaar Eberhard Schlotter in de Costera dels Matxos 2.

Altea is een prima bestemming voor een rustige strandvakantie, die gevarieerd kan worden met stadswandelingen en het bezoeken van diverse bezienswaardigheden.



Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden