Benidorm strandvakantie aan de Costa Blanca


Benidorm is gelegen in de Spaanse provincie Alicante aan de Costa Blanca. Achter de plaats ligt de Sierra Helada, hierdoor wordt Benidorm beschermt tegen koele winden en heeft het altijd een milde klimaat. In het voormalige vissersdorp wonen inmiddels zo'n 72.000 inwoners.
In de zomermaanden komen er zo'n vijf miljoen Spaanse en internationale toeristen naar Benidorm. Hier moesten natuurlijk hotels voor worden gebouwd en dat heeft men in Benidorm vooral in de hoogte gedaan. Als u al deze wolkenkrabbers ziet zult u denken dat er geen groene plekken meer zijn overgebleven. Niets is echter minder waard, er is nog steeds voldoende open ruimte en de hotels zijn zo gebouwd dat u bijna altijd zeezicht heeft. 

De meeste toeristen worden aangetrokken door de stranden van Benidorm. De bekendste en populairste zijn Playa de Poniente en der Playa de Levante.
Aan de Playa de Poniente ligt het hoogste hotel in West-Europa, het 185 meter hoge „Grand Bali“. De Playa de Poniente is rustig en u kunt er heerlijk ontspannen in een van de elegante restaurants en cafes. Heel anders gaat het er aan toe aan het levendige Playa de Levante, hier vindt u veel bars, nachtclubs en restaurants en ook in de nachtelijke uren is er altijd wel iets te beleven.

Wordt u de drukte aan het strand te veel, kunt u zich terugtrekken in het stadspark "Parque la Aigüera“ . Er vinden hier echter soms ook muziek, dans-en theatervoorstellingen plaats. U kunt ter afwisseling natuurlijk ook een excursie maken naar het achterland, de vruchtbare regio, waar oleanders, citrus-, amandel-en olijfbomen het landschap domineren. De steden Alicante en Valencia zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Gezinnen met kinderen vermaken zich prima in één van de verschillende attractieparken in Benidorm. Terra Mítica is het grootste pretpark van Spanje. Aqualandia biedt wilde ritten op gigantische glijbanen en zorgt voor de nodige verfrissing. In Mundomar zijn dolfijnenshows en andere exotische dieren te bewonderen.

De ideale uitvalsbasis voor uw vakantie in Benidorm aan de Costa Blanca is La Guinda del Pastel. Deze villa is in december 2016 opgeleverd. Is afgewerkt met duurzame materialen en is van alle luxe en comfort voorzien. De villa is volledig omheind. Entree d.m.v. een electrische schuifpoort met zeer ruime oprit en carport geschikt in totaliteit voor drie auto's.

De beplanting in en rondom de tuin is kindvriendelijk. Het is o.a. voorzien van ruim 650m2 gras inclusief verschillende (fruit)bomen en mooie ligstoelen. Tevens is er een groot terras van 125m2 welke bereikbaar is vanuit de woonkamer en de tuin. Op het terras een luxe eethoek en een prachtige loungeset. Tevens is de mogelijkheid er om de buitenkeuken met aanwezige Big Green Egg te gebruiken. Het grote zwembad ( 25 x 10 ) en de twee tennisbanen zijn te bereiken vanaf de tuin. Speeltuin voor kinderen is direct naast het zwembad aanwezig.
Vanaf het terras is er een prachtig uitzicht over de skyline van Benidorm.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden