Dénia een van de bekendste badplaatsen aan de Costa Blanca

Dénia
Dénia is een van de bekendste badplaatsen aan de Costa Blanca. De havenstad is slechts op 80 minuten gelegen van de luchthavens van Alicante in het zuiden en Valencia in het noorden. Bij welgestelde Duitsers, Spanjaarden en Britten is een vakantie in Dénia en omgeving uitermate populair.

 Dénia heeft een zekere originaliteit bewaard, maar heeft ook een uitstekende toeristische infrastructuur. Wolkenkrabbers zoals in Benidorm of Calpe, zult u er niet aantreffen. Dénia is gewoon een typische Spaanse mediterrane stad, de wegen zijn smal en een parkeerplaats is er moeilijk te vinden. Als voetganger heeft u het gemakkelijker, de vele bomen zorgen voor voldoende schaduw. Er zijn bars, restaurants en ook ruimschoots winkels aanwezig om te shoppen.

Een 20 km lange zandstrand biedt veel ruimte zelfs in de zomermaanden is er voldoende plaats voor de zonaanbidders, zwemmers en watersporters en strand bars. Net ten zuiden van de binnenstad is een ultra-moderne jachthaven. De omgeving van Dénia is vrij heuvelachtig. Het optische centrum van de stad is het kasteel. Tot aan de massatoerisme in de jaren zestig, leefde Dénia van visserij en de teelt van citrusvruchten en rozijnen. Tot het midden van de vorige eeuw was de stad ook beroemd om haar blikken speelgoed.

Dénia heeft ongeveer 30.000 inwoners en het is niet alleen de toeristische sector die de lokale economie aandrijft, Dénia beschikt ook over een van de belangrijkste havens in de regio, een enorme vissersvloot, maar ook een havengebied met veerverbindingen naar Ibiza en Mallorca.

Een vakantie in Dénia is geschikt voor het hele gezin met tal van activiteiten op de zee, het strand of de golfbaan.

Ten noorden van Dénia wordt u begroet door ongeveer 20 km fantastische stranden in de omgeving van Las Marinas. Het eerste strand heet Punta del Raset en is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de leuke kinderspeelplaats en watersportmogelijkheden. Het volgende strand is genaamd Las Albaranas. Het Las Marinas gebied is het populairst met schoon bruisend water en gouden zand. Het is een geweldig strand voor gezinnen om één of meerdere dagen plezier te hebben. Vier andere stranden zijn allemaal een bezoekje waard Les Bovetes, L’Almadrava, Els Molins en Les Deveses.

Ten zuiden van Dénia vindt u vijf kleinere baaien die bekend staan ​​als Marineta Cassiana, rotsachtige inhammen die bekend staan ​​als Arenetes, El Trampoli, La Cala en Punta Negra. Marineta Cassiana ligt dicht bij de jachthaven en het populairst bij gezinnen. De verste baai La Cala is een naturistenstrand.

Een andere must tijdens uw bezoek aan Dénia is het Montgo natuurpark, het ligt op slechts een paar kilometer van Dénia en biedt bezoekers prachtige wandelingen met een kans om mooie flora en fauna te zien.

De ideale uitvalsbasis is Casa Mimosa, dat zich bevindt op het (kleinschalige) bungalowpark Palmera Park op 600 meter afstand van strand en zee. De woning is gelegen aan de rand van een klein park in een sfeervol aangelegde grote tuin met zwembad en vanaf de woning is er volop uitzicht op de bergen. 
Het hierboven beschreven Dénia is een wat grotere toeristenplaats dat ligt op ruim 10 kilometer van het park. Dichterbij zijn nog een aantal kleiner plaatsen zoals El Vergel en Oliva (beiden op ruim 5 kilometer). Zowel Alicante als Valencia zijn zo’n 90 kilometer verwijderd van het park. Via de snelweg zijn deze plaatsen in een uur te bereiken (afhankelijk van de drukte op de weg).

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden