Toledo stad met een lange geschiedenis

Bijna geen enkele andere stad in Spanje is zo doordrenkt van geschiedenis als Toledo in de provincie Castilië-La Mancha. Toledo is een van de drie zogenaamde historische metropolen van het land en biedt haar bezoekers een verscheidenheid aan prachtige bezienswaardigheden.

Toledo heeft een lange en zeer opwindende geschiedenis die begint in 192 voor Christus. Toledo heette toen nog Toletum en maakte deel uit van de Romeinse provincie. Na de Romeinen kwamen de Moren en vanaf 712 maakten ze van Toledo een bloeiend centrum van handel en kunst.

In het jaar 1985 werd Toledo heroverd door koning Alfonso VI en de stad maakte naam als wapenkamer van Spanje.

De beste zwaarden in Europa kwamen uit Toledo en het was met de vervaardiging van wapens dat Toledo rijk werd. In de stad staan ​​een aantal middeleeuwse gebouwen die doen denken aan de hoogtijdagen van Toledo en die vandaag de dag tot de mooiste gebouwen van heel Spanje behoren.

Toledo was al in de 12e eeuw een nieuw thuis voor veel ontheemde Joden uit heel Europa en de synagogen zijn nu een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad.

De synagogen El Tránsito en Ibn Shushan in de voormalige Joodse wijk getuigen van de rijke Joodse cultuur.

De El Tránsito Synagoge herbergt nu een museum dat vertelt over de lange geschiedenis van de Joden in Toledo. Uit Ibn Shushan-synagoge werd de kerk Santa María la Blanca, die tegenwoordig ook dienst doet als museum.

Het herkenningspunt van Toledo is het fort Alcázar, gebouwd in de 16e eeuw, en de machtige Santa María-kathedraal. De bouw begon in de 13e eeuw en werd pas 200 jaar later voltooid.

Het grandioze Alcázar, ontstaan ​​uit een Romeins fort, domineert het stadsbeeld van Toledo en kan tegenwoordig worden bezocht.

De kathedraal wordt beschouwd als de mooiste kerk in gotische stijl van Spanje en is gemodelleerd naar de kathedraal van Bourges in Frankrijk.

In Toledo valt zo veel te zien dat u  er gemakkelijk enkele dagen kunt verblijven. Op de website van Booking.com vindt u diverse accommodaties. 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden