El Pris klein vissersdorp op Tenerife

El Pris is een klein slaperig vissersdorp aan de noordoostelijke kust van Tenerife. U bereikt het dorp El Pris via de kronkelende weg vanuit Tacoronte.  Nog iets specifieker, u neemt de snelweg naar Tacoronte, ga dan richting Tejina en vervolgens richt u zich op Mesa del Mar en El Pris. De route is goed bewegwijzerd en leidt via kleine bochtige wegen naar de kust.

De unieke straat die berijdbaar is leidt direct naar een parkeerplaats in de buurt van de zee. Van daaruit kunt u het vissersdorp El Pris verkennen. Behalve in de maanden oktober tot april wanneer toeristen en eilandbewoners aanwezig zijn en in de zomermaanden wanneer stedelingen genieten van hun vakantie in hun appartement is het iets drukker in het dorp. In de andere maanden slaapt het dorp verder.

In El Pris lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, de meeste inwoners leven nog steeds van de visvangst en varen wanneer de Atlantische Oceaan het toelaat, met hun boten uit.  Een steile helling tussen de scherpe rotsen  wordt gebruikt om de boten in het water te laten. De vangst wordt bij terugkomst direct verkocht, hetzij rechtstreeks aan de buren of aan een van de kleine restaurants in El Pris.

Het dorpsleven speelt zich af op straat, auto's zijn taboe. Kinderen en honden rennen door de straten. Vrouwen houden hun dagelijkse conversatie op een stoeltje bij de voordeur. De mannen verdrijven verder in de straat hun tijd met een spelletje domino. 

Al met al is El Pris een mooi klein vissersdorpje, dat u zeker moet bezoeken tijdens uw vakantie op Tenerife.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden