Sa Caleta baai Ibiza

 

Aan de zuidkust van Ibiza, gelegen tussen het vliegveld en Cala Jondal, en op slechts een kwartier rijden van Ibiza-stad, ligt de hoefijzervormige baai van Sa Caleta.

Omgeven door spectaculaire, rode kliffen die de baai tegen de wind beschermen, bestaat het strand van Sa Caleta uit zacht goudkleurig zand en kiezelstenen, ongeveer 100 meter lang en 15 meter breed, langzaam aflopend naar de sprankelende, heldere zee, die veilig is voor kinderen en geweldig om te snorkelen.

Vanwege de beschutte ligging is Sa Caleta een ideale plek om te zonnebaden en is het een favoriet bij zowel lokale families als nudisten. Er zijn ligbedden en parasols te huur, er is een strandboetiek en in de zomermaanden is er zelfs een masseur aanwezig voor de ultieme verwenervaring in de zon!

Deze pittoreske baai, omzoomd met rustieke vissershuisjes, is ook de thuisbasis van de ruïnes van de eerste Fenicische nederzetting op Ibiza die dateert uit 654 voor Christus. In 1999 uitgeroepen tot werelderfgoed, kunt u vrij rondkijken en is historische informatie beschikbaar.

Een weinig bekend feit is dat dit strand eigenlijk Playa Es Bol Nou heet... Sa Caleta is de naam van het restaurant op de klif, dat nu algemeen wordt gebruikt om de hele baai te beschrijven. Dit restaurant, het hele jaar door geopend, is enorm populair, vooral bij de lokale bevolking, en is gespecialiseerd in traditionele Ibiza-vis- en rijstgerechten.

Sa Caleta...de perfecte plek om te zwemmen, snorkelen, ontdekken en natuurlijk te ontspannen in een prachtige, natuurlijke omgeving!

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden