Alcala vissersdorpje Tenerife


Alcala is een klein, rustig vissersdorpje aan de westkust van Tenerife. De plaats ligt direct aan de hoofdweg van Las Americas naar Los Gigantes, maar toch ver weg van de toeristische drukte. Er verdwaalt nauwelijks een toerist in het slaperige dorp. 

In de bar op het kleine plein praten de dorpelingen op zondagochtend bij een kopje café con leche over de laatste roddels uit het dorp, visser Pedro heeft zojuist zijn vangst verkocht aan een visboer uit Las Americas en een duikinstructeur leert zijn leerling het abc van het duiken.

Uiteraard wordt hier vaak gedoken, want geïnteresseerde kijkers stromen snel toe.

De pompeuze Paseo Maritimo werd ten noorden van het dorp gebouwd. Fiets- en verharde wandelpaden leiden langs de zee naar een kleine baai met zwart zand en een zwembad met zeewater. Het strand en het zwembad worden voornamelijk gebruikt door gasten van Hotel Gran Meliá Palacio de Isora, gelegen direct achter de promenade. De kleine zandbaai bij de Barranco de las Vueltas biedt ligstoelen, parasols en diverse watersporten.

Hotel Gran Meliá Palacio de Isora strekt zich bijna over de hele lengte van de promenade landinwaarts uit. De prachtig ontworpen buitenfaciliteiten, het langgerekte zwembad en de constructie van het hotelcomplex passen goed bij het verder kale kustlandschap ten noorden van Alcalá.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden