Benicarlo Catalonië

Beroemd om zijn artisjokken, de toegang tot Benicarlo bedrieglijk eenvoudig, deze vissers- en landbouwstad heeft goede stranden, een interessante oude wijk met enkele opmerkelijke voorbeelden van mooie architectuur en een eigen haven.

Gelegen aan de Oranjebloesemkust (Costa Azahar), is de omgeving gevuld met sinaasappelbomen en artisjokken.

Er is genoeg te doen en te zien in de stad en de nabije regio, waardoor Benicarlo een goede keuze is voor een strandvakantie, met een injectie van cultuur en natuur. Een attractie die niet ver is, is de Parrot Garden, die aan de weg tussen Benicarlo en Peñiscola ligt. De stad heeft ook een eigen jachthaven, een heerlijke plek met tal van bars en restaurants, evenals een discotheek.

Benicarlo heeft een aantal goede stranden en baaien, plus een mooie kerk en andere gebouwen van architectonisch belang. Zoals veel Spaanse steden heeft het een groot aantal feesten, en tegen het einde van augustus zijn er 9 dagen vol plezier en festiviteiten. Er gebeurt zoveel dat het vrijwel onmogelijk is om aan alles deel te nemen.

Het is ook een geweldige locatie om een ​​van de mooiste steden van Spanje, Peñiscola, te bezoeken, die slechts een paar kilometer verderop ligt en echt een bezoek waard is. Voor een andere stad, die behoort tot de mooiste steden van Spanje, bent u langer onderweg en ligt op zo'n 70 km van Benicarlo.

Wees gewaarschuwd dat sommige delen van de weg naar Morella niet voor angsthazen zijn, maar het is nog steeds iets dat ik ten zeerste zou aanbevelen. Een andere kortere reis is naar het natuurpark Delta de l'Ebre, dat ongeveer 35 tot 40 minuten duurt. 

De Benicarlo-artisjok is zo beroemd dat hij zelfs als beschermde benaming is geëerd. Zelfs als u geen artisjokliefhebber bent, is het uitzicht op de velden wanneer de artisjokplanten bloeien prachtig; een tapijt van paars en groen dat zich voor u uitstrekt.

De geschiedenis van Benicarlo:

Er zijn overblijfselen die dateren uit de V en VI eeuw voor Christus. Gevonden in de omgeving van Benicarlo, in de Iberische steden Puig de la Nau en Toassa. U kunt de overblijfselen hiervan aan de rand van de stad zien. Tegen het einde van het islamitische tijdperk kreeg de stad de naam Beni-Gazlum, en het kreeg op 14 juni 1246 stadsrechten van koning Jaime I, onder de jurisdictie van Zaragoza, destijds met de naam Benicastlo.

In 1294 behoorde het toe aan de Tempeliers, later in 1329 aan de Orde van Montesa en in die tijd maakte het een ongekende economische groei door. Pedro el Ceremonioso kreeg in 1370 het recht om met goederen van en naar zijn schepen aan boord te gaan en van boord te gaan, zonder iets te hoeven betalen.

In de 16e eeuw leed de stad onder de handen van zowel de Turkse piraten als Las Germanías, en in het midden van de 17e eeuw verloor Benicarlo meer dan 500 mensen aan de builenpest, net als veel andere Valenciaanse steden. Het werd nog erger toen de velden en gewassen werden geteisterd door een plaag, die de gewassen en wijngaarden wegvaagde.

In 1706 gaf de stad zich over aan de aanvallen van generaal Ashfield, tijdens de Successieoorlog. Verdere aanvallen vonden plaats tijdens de Carlisten oorlogen. Benicarlo breidde zijn stad in de 19e eeuw uit door een pier te bouwen, en op 22 oktober 1926 kreeg de stad de stadstitel van koning Alfonso XIII.

Stranden

Playa del Morrongo - Strand van Morrongo

Net voor de haven vindt u het Morrongo-strand van Benicarlo met blauwe vlag. Het heeft goudkleurig zand en is ongeveer 300 meter lang en 30 meter breed. Het heeft een goede toegang en is perfect voor een familiedag op het strand. Omdat u zo dicht bij de haven bent, is er ook een goede selectie aan bars en restaurants vlakbij het strand.

Playa Norte of ook wel Playa del Mar Chica

Een relatief lang kiezelstrand, de Mar Chica is 1000 meter lang en 15 meter breed. Het gebied heeft een rustieke uitstraling en er zijn enkele typische strandtentjes.

Playa de la Caracola - Slakkenstrand

Een fijn zandstrand van 1000 meter lang en 15 meter breed, dit is het strand dat Benicarlo via de kust verbindt met Peñiscola. Het is semi-stedelijk en vredig.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden