Nàquera vakantie aan de voet van de Sierra Calderona

Nàquera ligt aan de voet van de Sierra Calderona, op 23 km van Valencia. De gemeente in de Spaanse provincie Valencia, in de regio Valencia is verdeeld in twee afzonderlijke delen, de bergen en het vlakke gedeelte. Het is gelegen op een kleine heuvel, waarop vroeger een kasteel stond, op een hoogte van 212 m boven de zeespiegel en bij de ingang van een grote vallei. Omringd door pijnbomen en fonteinen, liggen de vele woonwijken verspreid over de gemeente.

Nàquera is een bestemming die door veel vakantiegangers wordt gekozen vanwege de bevoorrechte locatie in het Sierra Calderona gebied, een ongerept en afwisselend landschap. "El Pi del Salt", "Font del Oro" en "La Cueva de los Estudiantes" zijn enkele van de natuurlijke interessegebieden die u vanuit Nàquera kunt bezoeken.  De neo-gotische Hermitage van St. Franciscus van Assisi werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Het is een van de meest iconische en geliefde gebouwen van de lokale bevolking, daarnaast is ook een bezoek aan de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Incarnatie een bezoek waard.

Nàquera is een uitermate vriendelijk en behoudens de zomermaanden een heerlijk rustig dorp.
Tijdens uw verblijf in Nàquera zult u in eerste instantie genieten van het prachtige landschap. Nàquera biedt een veelvoud aan paden van waaruit u kunt genieten van een prachtig uitzicht.  Vanwege de landbouwtraditie zijn er nog steeds resten van landelijke architectuur aanwezig, zoals "Algibe de la Patá" en "Mina del Sifó", evenals talrijke boerenerven.

De belangrijkste festiviteiten worden gehouden op 3 en 4 oktober ter ere van de Incarnatie en St. Franciscus van Assisi, de beschermheren van Nàquera. Religieuze vieringen, vuurwerk en een chique kleding optocht, zijn enkele hoogtepunten uit het uitgebreide feestprogramma. Het feest van de Maagd van de Rozenkrans wordt gehouden op 1 oktober.

Op de zuidelijke hellingen van de Serra Calderona, ligt het kleine dorp Bétera, op zo'n 8 km van Nàquera. Bétera wordt begrensd door zee en bergen. Het ligt op een afstand van 23 km van de Middellandse Zee. Door zijn ligging te midden van zee en bergen, heeft het een enigszins aflopend oppervlak.

Er is directe toegang tot Valencia via de weg Bétera-Torres Torres (CV-310), evenals via de weg Náquera-Massamagrell en de snelweg Valencia-Ademuz. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Bétera (8 km), bereikbaar via de metrobuslijn.  Mede vanwege de goede bereikbaarheid zijn zowel Nèquera als Bétera geliefd bij lokale toeristen. Het zijn geweldige plaatsen niet allen voor een vakantie, maar ook om er het hele jaar te wonen.

La Rubia is een ruime, vrijstaande vakantievilla in een dorpje vlak buiten de stad Valencia in het beschermde natuurgebied La Serra Calderona, genaamd Nàquera. De woning heeft brede, overdekte terrassen rondom het huis met een 180 graden vrij en spectaculair uitzicht over de landelijke vallei en de bergen, in de verte de zee en s'avonds de lichtjes van de stad. 

Camping Los Naranjos is een camping gelegen op zo'n 27 km van Nàquera, nauwkeuriger : Camí Cabres s/n , Moncofa - 12593 - Castellón, (breedte 39º 46' 53", lengte: 00º 08' 56" ). Op deze camping is ook ruimte voor uw camper.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden