Santa Gertrudis dorp in het hart van Ibiza

Santa Gertrudis, dit charmante dorp in het hart van het eiland heeft een ruime keuze aan restaurants en bars, van gastronomische top gerechten tot rustieke lokale bars.

In het geografische hart van het eiland Ibiza, ligt het dorp Santa Gertrudis. Doordrenkt van traditie, herbergt het belangrijkste plein de witgekalkte kerk en meerdere bars, restaurants en winkels, terwijl in het rijke agrarische landschap rondom, schapen, geiten en de enige melkkoeien van het eiland leven.

Santa Gertrudis is de afgelopen jaren snel maar voorzichtig gegroeid.  moderne villa's staan ​​nu langs de nieuwe straten, het dorpsplein heeft een make-over gehad en is nu een voetgangersvriendelijk plein waar hippe café-bars en restaurants zich hebben aangesloten bij traditionele Ibicenco-vestigingen.

Het is ook een thuis ver van huis voor veel nieuwe inwoners uit Europa en daarbuiten die een andere, meer Boheemse levensstijl naar het dorp hebben gebracht. Veel kunstenaars, beeldhouwers en muzikanten hebben zich hier door de jaren heen gevestigd en hun werken zijn overal - in galerijen en het meest beroemd in de Bar Costa, waar arme kunstenaars in het hippietijdperk schilderijen zouden ruilen voor voedsel en nu hangende kunst concurreert met hangende hammen om ruimte.

Probeer Bar Costa voor heerlijke jamón serrano, Manchego-kaas en knetterende open haarden in de winter; Es Cantó voor traditionele stevige gerechten of Zeno Ibiza voor authentieke steenovenpizza's geserveerd in een prachtig ontworpen omgeving. Voor een romantische maaltijd in de avond gaat u naar Finca La Plaza om te dineren op het prachtige terras op de binnenplaats.

Op slechts 5 minuten van het dorp vindt u het prachtige tuinrestaurant Es Jardins de Fruitera, dat een moderne kijk op de traditionele Ibiza-keuken biedt en een perfecte plek is voor een romantisch diner en evenementen van klein tot groot.

Voor een meer exotische ervaring raden we Bambuddha aan, de iconische restaurant tempel omgeven door een tropische bamboetuin, of in de buurt van Nagai met uitzonderlijke Japanse fusion-gerechten en entertainment met muziek, mode en street art.

Elk moment van de dag is gewoon perfect voor een bezoek aan het dorp. Met kunst- en ambachtswinkels, galerijen en een eclectische mix van kleding en accessoires is er genoeg winkeltherapie voor en na ochtendkoffie, lunch, 'merienda' in de middag of diner.

In Casi Todo zijn er een of twee keer per maand veilingen in het Engels en Spaans, waar alles van ongewenste items, snuisterijen, meubels, schilderijen en echt antiek wordt verkocht aan de hoogste bieder. Op zoek naar een leuke accommodatie, het grootste aanbod vindt u hier. 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden