Costa Blanca Torrevieja hotels en appartementen

Apartamentos Marina Internacional ligt aan de jachthaven Marina Internacional van Torrevieja, en biedt accommodaties met gratis WiFi en een buitenzwembad. Het wordt omgeven door tuinen, en het strand vindt u op slechts 100 meter afstand.




Hotel Playas de Torrevieja ligt op slechts 5 minuten wandelen van het La Mata-strand in Torrevieja. Deze accommodatie beschikt over een buitenzwembad en een fitnesscentrum.



Torrevieja is een gemeente in het zuidoosten van Spanje, een havenstad direct aan de zee gelegen, die toeristisch tot de Costa Blanca behoort. 

Torrevieja kreeg zijn naam van een inmiddels niet meer bestaande uitkijktoren. In 1829 werd de stad bijna volledig verwoest door een aardbeving. Na de wederopbouw werd er hoofdzakelijk visserij en handel bedreven. In 1931 kreeg Torrevieja stadsrechten, ook dat had echter weinig invloed op het dagelijkse leven. Veertig jaar geleden was het gedaan met de rust. Het aantal toeristen nam enorm toe aan de gehele Middellandse kust en ook Torrevieja pikte daar een graantje van mee. In het begin van de jaren 70 woonden er slechts 11.000 inwoners, in de jaren erna kwamen er steeds meer nieuwe bewoners. Veelal werkzaam in de toerisme. 

Inmiddels is de bevolking bijna vertienvoudigdvan het slaperige vissersdorp werd een stad met meer dan 100.000 inwoners. Maar de toestroom van buitenlanders uit heel Europa heeft bijgedragen aan de groei van de bevolking. Vandaag de dag is Torrevieja een multiculturele stad.

Strand vakantiedat is het motto in Torrevieja. Veel bezoekers vinden het voldoende om op het strand te liggen, te zwemmen, te winkelen, te dineren en willen uitgaan. Andere bezoekers komen speciaal voor de watersportmogelijkheden. Twee havens hebben Torrevieja beroemd gemaakt: Marina International en Real Club Nautico. Charter bootverhuur, zeilen, surf- en duikscholen. De mogelijkheden zijn onbeperkt. In de avond uren kunt u één van de vele tapas bars of discotheken bezoeken. 
Het Spaanse nachtleven vindt u vooral aan de Paseo Maritimo. In Torrevieja zijn een aantal mooie musea o.a. het Museo del Mar y de la Sal en het Museo de Semana Santa "Tomas Valcarcel". Een perfecte dagexcursie is een tocht met een glasbodemboot naar het eiland Isla de Tabarca. De tocht duurt zo'n 45 minuten. 

In tegenstelling tot de bestemmingen aan de Costa Brava zijn de badplaatsen gelegen aan de Costa Blanca het gehele jaar een uitermate populaire bestemming vanwege het milde klimaat. Iedereen die zijn vakantie in Torrevieja heeft doorgebracht, zal aangenaam verrast zijn en zal graag terugkeren naar een van de mooiste kusten van Spanje.


Er wordt beweerd dat de Costa Blanca het beste en gezondste klimaat van Europa heeft. Het gebied kent naast de rondom Torrevieja aanwezige zoutmeren namelijk ruim 300 dagen zon per jaar, een lage luchtvochtigheid en een maximumtemperatuur die ’s winters eigenlijk niet onder de 16 graden komt en ’s zomers nauwelijks boven de 32 graden. Maar Torrevieja is meer dan zon, zee en strand. Naast enkele andere mooie steden (binnen 60 kilometer liggen Alicante, Elche, Cartagena en Murcia - absolute must sees) zijn er ook vele authentiek Spaanse dorpjes te vinden.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden