Xàtiva stad van meer dan duizend fonteinen

Xàtiva is een grote stad in een vallei in het binnenland van de Costa del Azahar.
Xàtiva is zeer zeker een bezoek waard, het is niet alleen een mooi stadje, dat is gelegen op een prachtige locatie het beschikt ook over een groot aantal toeristische bezienswaardigheden.

Xàtiva is gelegen in de provincie Valencia. De belangrijkste stad van Valencia en de luchthaven bereikt u na slechts 45 minuten rijden. Xàtiva ligt in het binnenland op ongeveer 30 minuten rijden van de kust, met een aantal uitstekende zandstranden. Als u rechtstreeks naar de kust rijdt komt u in de badplaats Gandia. Kijk ook eens iets naar het zuiden naar het strand van Oliva, de uitstekende stranden en duinen zijn ongerept.

Xàtiva is een grote stad in een vallei in het binnenland van de Costa del Azahar, niet ver van Gandia en Oliva. Xàtiva is beroemd om zijn vele fonteinen en het kasteel met uitzicht op de historische stad.

Xàtiva is omgeven door glooiende heuvels en een groen landschap vol met sinaasappelbomen en wijngaarden. Xàtiva is een geweldige plek voor een ontspannen vakantie. Als u alleen naar het strand wilt zou ik u Xàtiva niet aanbevelen, hoewel ze redelijk goed bereikbaar zijn.
De stad Xàtiva is verrassend groot, er zijn tal van winkels en restaurants. De belangrijkste straten zijn breed en omzoomd met bomen.

Xàtiva is de hoofdstad van de regio bekend als La Costera. Door zijn zijn strategische ligging in het midden van een zeer vruchtbare vlakte werd het steeds belangrijker. Dit leidde tot de bouw van het kasteel dat op Xàtiva uitkijkt.

Bezienswaardigheden in Xàtiva
Xàtiva is een mooie stad en het heeft tal van unieke bezienswaardigheden. Xàtiva is beroemd om zijn vele fonteinen. Er zijn vermoedelijk meer dan duizend fonteinen in Xàtiva!
Xàtiva is de thuisbasis van de beroemde schilder José Ribera.
Europa's eerst papiermolen werd gebouwd in Xàtiva in de 11de eeuw. Het papier werd gemaakt van stro en rijst

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden