Úbeda één van de mooiste Renaissance steden in Spanje

Úbeda in de provincie Jaén, staat sinds 2003 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ùbeda is één van de mooiste Renaissance steden in Spanje. Ùbeda is een prachtige stad in het zuiden van Spanje. Het ligt in het noorden van de autonome regio Andalusië. Met zijn hete zomers en milde winters, is Úbeda de derde grootste stad in de provincie Jaén en trekt het hele jaar door vele toeristen. De stad is gemakkelijk bereikbaar. Vanaf de autosnelweg 32 neemt u de afslag N322, die rechtstreeks leidt naar de prachtige stad. In de omgeving vindt u ook nog het vliegveld van Granada en het treinstation in Linares, welke is aangesloten op de spoorlijn Madrid-Almeria.
Úbeda is een prachtige Renaissance stad die zijn ​​schijnbaar charme met zijn 36.000 inwoners heeft weten te behouden.  Het indrukwekkende stadslandschap, is vooral ontstaan ​​in de 16e eeuw onder de adellijke families Cobo en Molina. Zij financierden met fondsen de werken van de beroemde architect Andrés de Vandelvira. Op het plein Plaza de Vázquez de Molina, kunt u de architectonische meesterwerken van Úbeda bewonderen. Het Palacio de las Cadenas, ooit de zetel van de familie Molina, is nu in gebruik als stadhuis. Tegenover het Palacio staat de prachtige kerk Santa María de los Reales Alcázares.
Een andere parel van de Renaissance, wordt vertegenwoordigt door het heilige gebouw San Salvador, dat ten noorden van de Plaza ligt. Zelfs het oude stadhuis Ayuntamiento Viejo behoort tot de bouwkunst uit de 16e eeuw. Twee andere bezienswaardigheden vindt u aan het Plaza Primero, het paleis Casa de los Salvajes en het monument voor de Spaanse dichter Juan de la Cruz.
Naast deze indrukwekkende gebouwen en musea, beschikt deze gezellige stad in het noorden van Andalusië over ruime golfbanen. Als u dus genoeg heeft van cultuur, kunt u ook sportief bezig zijn. Talloze irrigatiesystemen zorgen voor rijke groene gazons. 
De stad is beroemd vanwege de dansvoorstellingen, tijdens deze voorstellingen wordt op indrukwekkende en gepassioneerde wijze de flamenco gepresenteerd.
Afgezien van de flamenco is Andalusië ook bekend om zijn tapas. Diverse restaurants bieden deze regionale specialiteiten. Velen van hen bevinden zich rond het plein Plaza de Vázquez de Molina, de straat genaamd Calle de Corazon de Jesus en het plein Plaza Padre Antonio. In de avonduren kunt u in de bars veelal genieten van live muziek, maar ook het kopen van handgemaakte artikelen behoort tot de mogelijkheden.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden