Albuñol klein bergdorpje in de provincie Granada

Albuñol is een klein bergdorpje in het oosten van de provincie Granada, in de buurt van de Sierra Nevada. Tot de gemeente behoren ook een aantal stranden van de Costa Tropical. Albuñol is een klein dorp in de provincie Granada, dat uit drie regio's bestaat Albuñol, La Rábita en El Pozuelo, welke aan de kust liggen. In de gemeente wonen zo'n 6.500 inwoners. U kunt de regio gemakkelijk bereiken vanaf het vliegveld in Malaga en Almería.
Het dorp is het meest waarschijnlijk van Romeinse oorsprong en werd dankzij de agrarische hulpbronnen in de Arabische Andalusische periode bekend. In de 17e eeuw daalde het aantal inwoners sterk, omdat men de burgers van Moorse afkomst had verdreven. Eerst na de opstand van Aben Humeya, werd Albuñol opnieuw bevolkt door mensen uit Castilië, Galicië en Leon. Het dorp heeft zeker ook enkele bezienswaardigheden. Het gebouw genaamd Casa de las Margarista, waarin de auteur Pedro Antonio de Alarcón leefde om zijn werken te schrijven. Bovendien is de parochiekerk van San Patricio een van de meest opmerkelijke monumenten van Albuñol.
In het dorp zult u rust en ontspanning ervaren, het dorp Albuñol straalt rust en vrede uit.
Jaarlijks op 17 maart vinden in Albuñol ter ere van San Patricio meerdere  populaire en religieuze festivals plaats. Eind oktober een ander volksfeest, waar wijn, tapas en de gastronomische traditie van Albuñol worden gepromoot. De keuken van Albuñol wordt vooral gekenmerkt door de nabijgelegen regio Alpujarra, waar visgerechten de boventoon voeren, daarnaast heeft het dorp een lange, rijke wijntraditie. 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden