Moclinejo wijn en rozijnen in Andalusië

De gemeente Moclinejo is gelegen op de heuvels van de Piedras Blancas. Het dorp is omgeven door olijf- en amandelbomen en talloze wijngaarden. Moclinejo ligt in de provincie Málaga. Met bijna 1300 inwoners behoort Moclinejo tot de meer overzichtelijke gemeenschappen in de provincie Málaga in Andalusië.

 Over een bochtige weg bereikt u het dorp vanuit Málaga via de MA-108. Moclinejo wordt omgeven door tal van kloven en de steile hellingen van de Montes de Málaga maken de reis er naar toe spannend en erg mooi. Als u in het dorp bent aangekomen, dat vermoedelijk is gesticht door de Arabieren, moet u eerst een bezoek aan de weinige bezienswaardigheden. daartoe behoren de zilvermijn Manchón de las Minas en de kerk van Nuestra Señora de Gracia de Gracia. 

Een bezoek zeker waard zijn de historische plaatsen Hoya de los Muertos und Cuesta de la Matanza, waar ooit bloedige confrontaties tussen christenen en Arabieren plaatsvonden. Echter, een zeer bijzonder hoogtepunt van Moclinejo zijn de culinaire hoogstandjes. Het dorp ligt tegen de vallei van de Benagalbón, wordt omgeven door amandelbomen, olijfbomen en wijngaarden. 

Moclinejo ligt aan de rozijnenroute (62,5 km lang), u kunt er heerlijke zongedroogde rozijnen kopen. De heerlijke lokale wijn laat zich het best proeven in de maand september, als lokale wijnboeren een groot feest vieren. Culinaire proeverijen en folkloristische activiteiten maken ook onderdeel uit van het feest in Moclinejo.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden