Mojácar mooie badplaats aan de Costa de Almeria

Mojácar is een van de mooiste badplaatsen aan de Costa de Almería. De stad ligt in het uiterste oosten van Andalusië, dicht bij het natuurpark van Cabo de Gata. Mojácar is een klein stadje (ongeveer 7000 inwoners) in Andalusië aan de Costa de Almería in Zuid-Spanje.

 De beroemde witte huizen, prachtige stranden en de prachtige omgeving trekken het hele jaar veel toeristen. De meesten van hen reizen per vliegtuig en laten zich vervolgens brengen of een huren een auto om Mojácar. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Almeria.  Als u met de auto komt neem dan A-370 daarna de AL-152 en vervolgens via de AL-151, die rechtstreeks leidt naar Mojácar. 

Direct wanneer u in Mojácar aankomt, zult u verblind worden door de vele witte huizen, die op terrassen werden gebouwd. Dit is te wijten aan de Arabische invloeden waaronder de stad, die werd gesticht door de Feniciërs, vele eeuwen stond. De christianisatie zette zich relatief laat door in de provincie Almería. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de smalle straatjes en verborgen hoekjes. De sporen van de Moren zijn te zien in veel gebouwen in de stad. Een van de meest beroemde bezienswaardigheden uit de Renaissance periode is de kerk Santa María, die oorspronkelijk een vesting was. Het kasteel, de stadspoort en de toren vesting van Mojácar dateren uit de 15e eeuw. 

Kunst en cultuur hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in deze kleine stad. Tot nu circuleert het gerucht dat Walt Disney werd geboren in Mojácar, ondanks vele onderzoeken, kan het nog steeds niet worden bewezen, maar ook niet ontkend.

Het milde en zonnige klimaat van Andalusië zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius. Dus u kunt het hele jaar door zwemmen in de zee. De mooie stranden van Mojácar strekken zich over vijf kilometer uit langs de 17 kilometer lange kustlijn. Door de uitlopers van de berg Sierra Cabrera bent u beschermd tijdens zwemmen tegen wind en onweer.

Natuurlijk zijn er ook talloze mogelijkheden om te sporten. Fietsen, wandelen, zeilen, tennis, voetbal, surfen, maar ook golf zijn de meest populaire sporten in de regio.
In de restaurants worden gerechten geserveerd die bestaan uit voornamelijk lokale producten. Op eenvoudige manier bereid worst alles wat de zee en het platteland te bieden heeft bereid. Naast tal van markten zijn er ook vele winkelcentra, die bijna allemaal direct aan het strand liggen.

In Mojácar worden het hele jaar festivals gehouden. Het meest populair zijn het carnaval in februari, het feest van de geschiedenis van de Moren en Christenen in juni en Augustín in augustus.

Overtuigd en bent u nog op zoek naar een leuke accommodatie, kijk dan eens hier.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden