Manilva idyllisch stadje aan de Costa del Sol

Manilva is gelegen in het uiterste zuidoosten van de provincie Malaga, tussen Estepona en Gibraltar.
De stad heeft verschillende gebouwen die de moeite waard zijn. Manilva is een echte insider tip aan de Costa del Sol in Spanje.

 Aan de westelijke Costa del Sol, grenzend aan de provincie Malaga ligt het idyllische stadje Manilva met ongeveer 15.000 inwoners. Omgeven door heuvels en weelderige wijngaarden, is het stadje Manilva gelegen op slechts twee kilometer boven de kust en de stranden.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Malaga, de tweede grootste stad in Andalusië en gelegen op ongeveer honderd kilometer. Via de snelweg snelweg A7 bereikt u Manilva in minder dan een uur. De route gaat via de bekende vakantiebestemmingen zoals Torremolinos, Fuengirola en het mondaine Marbella. Na nog eens dertig kilometer met een prachtig panoramisch uitzicht bereikt u uw bestemming. 

Vanaf Marbella, heeft de Costa del Sol zich sinds de jaren vijftig ontwikkeld tot een bolwerk voor beroemdheden en andere vakantie zoekers uit de hele wereld . Manilva bleef een geheim.

Manilva is een historisch juweeltje in het historische Andalusië. Manilva biedt een interessante kijk op de geschiedenis van Andalusië. Een kenmerk op de kust is het Castillo de Sabinillas, dat werd gebouwd in 1767 om te beschermen tegen de piraten. Een juweel uit de 18e eeuw is de kerk van Santa Ana, gelegen tussen de witgekalkte huizen in het centrum van de stad. De vele archeologische overblijfselen zoals Cerro del Castillo duiden op eerste nederzettingen uit de steen-en bronstijd.  De Romeinen drukten ook hun stempel op het stadje en de regio. Het Romeinse bad Baños de Hedionda is goed bewaard gebleven en het zal door niemand minder dan Julius Caesar, zeker één van de meest prominente bezoekers van de Costa del Sol zijn bezocht. Overblijfselen van een Romeinse vissersnederzetting werden gevonden bij La Duquesa. De kleine uitkijktoren Torre de Chullera aan het strand herinnert nog aan de invasie van de Moren in het begin van de 8e eeuw na Chr. 

Het centrum van de toeristische drukte van Manilva wordt gevormd door de jachthaven La Duquesa met zijn mooie Andalusische architectuur. Hier vindt de vakantie plaats in de gezellige restaurants, cafés, bars en winkels.  Aan beide zijden van de haven strekken zich over ongeveer 8 km, de zeer goed onderhouden stranden en baaien uit.  Ze zijn een paradijs voor watersporters, surfers, duikers en snorkelaars en zonaanbidders. 

Boven boven de haven ligt de fantastische 18-holes golfbaan La Duquesa. Het milde tot warme klimaat maakt het mogelijk dat u het hele jaar kunt genieten van de prachtige natuur rondom Manilva. Manilva is ook de ideale uitgangspunt voor wandelingen en excursies met de auto. Op slechts 10 kilometer verderop glinstert het witte dorp Casares, genoemd naar Caesar. Het imposante Ronda is snel bereikt en naar Gibraltar en Algeciras zijn het slechts ongeveer 30 tot 50 minuten. Vandaar kunt u een boottocht maken naar Marokko. Op een heldere dag wordt de nabijheid van  Noord-Afrika, via een prachtig uitzicht op de kust vanaf Manilva al snel duidelijk.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden