Conil de la Frontera populair vakantieoord aan de Costa de la Luz

Conil de la Frontera ligt in de provincie Cádiz en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populair vakantieoord aan de Costa de la Luz. Conil de la Frontera. Aan de Costa de la Luz tussen de Straat van Gibraltar en het aloude Cádiz, ligt de sympathieke stad Conil de la Frontera. U bereikt deze populaire Spanje vakantiebestemming via het op 60 km afstand gelegen vliegveld van Jerez de la Frontera. Een alternatief is ook de luchthaven van Sevilla (afstand 150 km).  Met de boot kunt vanaf Cadiz naar Conil de la Frontera, de haven van Conil de la Frontera heeft bijna 100 ligplaatsen voor pleziervaartuigen. Tijdens de zomermaanden overstijgt het aantal bezoekers het aantal inwoners ( 20.000) meermaals. 

Nog steeds heeft Conil de la Frontera haar rust en schoonheid behouden. Brede, schone stranden, pittoreske baaien en de prachtige natuur rondom maken de stad tot een perfecte plek in Andalusië. De temperaturen van april tot november zijn ideaal, van juli tot september zelfs tussen 30 en 40 graden Celsius, maar met de koele wind van de Atlantische Oceaan zijn de omstandigheden perfect voor een strandvakantie.

Conil de la Frontera heeft, net als veel andere steden en dorpen in de provincie Cadiz, een unieke architectuur, die wordt gekenmerkt door schitterende witte gevels. Daarachter in de woonwijken liggen de zogenaamde patio's of binnenplaatsen, die alleen toegankelijk zijn via poort. De traditionele architectuur is een natuurlijke airconditioning en comfort in één, de Moorse stijl is overal te vinden in Andalusië. In de Calle Cadiz, de populaire en belangrijkste winkelstraat van de stad, openbaart de architectuur zich in de vele kleine winkeltjes, ijssalons en tapasbars. 

De oude kerk op het plein Plaza de Sta. Catalina, zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. De heldere blauwe Atlantische Oceaan en de vele palmbomen zorgen voor een prachtige sfeer. Van de voormalige militaire karakter van de stad, getuigt alleen nog de Torre de Guzman. De Costa de la Luz is de oudste nederzetting in Europa, deze ongeveer 3000 jaar geschiedenis is ook in Conil de la Frontera zichtbaar. Ik zal niet meer verklappen, ontdek het zelf tijdens uw vakantie in Conil de la Frontera.

Villa San Roque te Roche (Spanje, Costa de la Luz) is waarschijnlijk de beste vakantieplaats voor vrienden en families. De vakantiewoning ligt op wandelafstand van een prachtig wit strand, tussen de pittoreske dorpen van Conil en Chiclana.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden