Madrid een koninklijke vakantie in Spanje

Madrid Museo del Prado
Madrid betekent een koninklijke vakantie in Spanje. Een reis naar de Spaanse hoofdstad Madrid betekent niet alleen een vakantie in het centrum van het Iberisch schiereiland, maar ook in het hart van Spanje.
In de snel veranderende metropool zijn Spaanse tradities en gebruiken nog steeds aanwezig en beïnvloeden het leven van de Madrilenen. Tapasbars, de koninklijke familie, kunst en cultuur bepalen de stad Madrid. Beroemde musea in Madrid zijn: het Prado, Reina Sofia en het Thyssen-Bornemisza museum. Haar internationale bekendheid danken ze de schilderijen van de grote kunstenaars, wiens schilderijen hier worden tentoongesteld, waaronder werken van surrealisten als: Salvador Dalí, Gauguin en Picasso's enorme olie schilderij Guernica. Terwijl het Reina Sofia museum ook moderne kunst tentoonstelt, herbergt het Thyssen-Bornemisza museum een van de grootste particuliere verzamelingen schilderijen uit de periode van 14 Eeuw. De meeste kunstliefhebbers bezoeken echter massaaal het Museo del Prado. In het Prado lokken unieke schilderijen van grote kunstenaars als Albrecht Dürer, Francisco de Goya en Diego Velázquez.
De drie musea liggen allemaal gunstig bijelkaar in de buurt. Het hoogste gebouw aan de Plaza de España, is het 35 verdiepingen tellende Torre de Madrid, maar het gebouw dat vooral opvalt is het Edificio España. Met haar pompeuze verschijning bepaalt het gebouw het gezicht van het plein. Een ander monument, is het standbeeld van de legendarische schrijver Cervantes opgericht in 1928. Aan zijn voeten staan de beroemde personages van zijn meesterwerk Don Quichot en Sancho Panza. Niet ver van het Plaza de España is het paleis van de koninklijke familie (Palacio Real) gelegen. Het Palacio Real is overigens geopend voor het publiek en het is er net zo druk als bij het Prado. Het Palacio Real biedt een prachtig uitzicht op het grootste park van de stad: Casa de Campo. Het park was ooit gereserveerd voor de koninklijke familie als jachtgebied. Tegenwoordig komen Madrilenen naar het park om te ontspannen. Het Casa de Campo kunt u via een kabelbaan oversteken. Tegenover het paleis trekt de prachtige kathedraal Almudena ieders aandacht. Hier vond in 2004 het huwelijk van Kroonprins Felipe en Letizia plaats.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden