La Rioja traditie in Spanje

fiesta Batalla de Vino
Vakantie in de provincie La Rioja.
La Rioja is een autonome regio en provincie van Spanje. Bij de naam Rioja denkt u wellicht eerder aan een beroemde rode wijn. Dat het ook de naam is van een Spaanse provincie weten slechts weinigen. Onderverdeeld in de bovenste en onderste Rioja, strekt de provincie zich uit van de bergen van het Cantabrische gebergte tot aan de laagvlaktes. Dienovereenkomstig, varieert het klimaat van mild tot heet. De cultuur van Rioja biedt een grote verscheidenheid. Romeinen, Arabieren en Basken hebben er lang gewoond en de provincie gevormd.
Feest in de provincie La Rioja. In de provincie La Rioja zijn er, evenals in naburige provincies nog echte traditionele feesten. Vooral in de kleinere of grotere feesten zie je de warmte en de vreugde van de lokale bevolking terug. Veel toeristen komt u hier niet tegen, een groot voordeel als u het echte Spanje en haar bevolking wilt leren kennen. Reeds in de Middeleeuwen werd de gastvrijheid van de inwoners van de regio geprezen. De meest populaire feesten zijn de wijnfeesten, maar ook de vieringen rond de stierengevechten en ruiterparades. Het meest populaire feest is fiesta Batalla de Vino, de wijn strijd die elk jaar rond 29 juni wordt gehouden in de stad Haro. In La Rioja wordt traditioneel goed gekookt, met duidelijke invloed van het Baskenland. De traditionele gerechten, variërend van gegrilde- en stoofschotels, verse forel in champignonsaus en witte bonen met kwartel.
Naast de historische en culturele aspecten biedt de provincie ook diverse sportmogelijkheden. In de berggebieden valt erg veel sneeuw, maar het is hoofdzakelijk zonnig. Daardoor is het vanaf oktober tot begin juni een populaire wintersport gebied. De toppen, soms tot boven 2.000 meter kunnen worden beklommen door bergbeklimmers. Watersporters komen aan hun trekken op het González Lacasa stuwmeer. Calahorra is een bekend kuuroord.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden