Segovia, Spanje de Romeinse hoofdstad van Europa

Segovia
Segovia de Romeinse hoofdstad van Europa. Segovia ligt op ongeveer 1000 meter boven de zeespiegel. Dankzij de talrijke monumenten werd de stad in 1985 opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Segovia heeft de meeste romaanse gebouwen in Europa en maakt vooral goede sier met een aquaduct. De Romeinse aquaduct van Segovia is de best bewaarde ter wereld. Het is 15 kilometer lang, tot wel 29 meter hoog en het verrvoerde tot wel 30 liter water per seconde vanaf de bergen naar de stad. De laatste kilometer is nog steeds operationeel en wordt als tentoonstelling gebruikt. Vlak naast het historische waterlijn staat het Mesón de Cándido. Het restaurant opende in de 18e Eeuw en staat bekend om zijn traditionele keuken. Het gerecht van de Segovianen is speenvarken met bonen. Het centrum van de stad met kerken, kloosters en huizen van adel, doet denken aan een openlucht museum. Tijdens een wandeling kunt u veel waardvolle stenen beelden ontdeken.
Het Alcazar van Segovia zou kunnen dienen als decor voor een film. Het Moorse kasteel ligt strategisch op een rots.
Het Castiliaanse Versailles werd in opdracht van Filips V. gebouwd in 1720 in de Frans-Italiaanse stijl. Filips was de eerste Bourbon op de Spaanse troon en groeide op in Versailles. La Granja bleef tot het begin van de 19e Eeuw, het zomerpaleis van de koninklijke familie. Binnen in het complex is het tapijt museum een bezoekje waard. In het parkt vindt u diverse sculpturen en waterpartijen. De fonteinen en watervallen kunt u het beste bewonderen op 30 mei, 25 juli en 25 augustus.
Segovia ligt op een uur rijden van Madrid en is gemakkelijk bereikbaar met zowel de trein als de bus. Tussen Segovia en La Granja pendelen meerdere keren per dag bussen.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden