Zaragoza een stad in een gotische Mudéjar stijl

Zaragoza
Zaragoza een stad in een gotische Mudéjar stijl. Er zijn steden waarvan iedereen de naam kent, zonder dat men er ooit een bezoek aan heeft gebracht.

 Voor veel vakantiegangers is Zaragoza de hoofdstad van de autonome provincie Aragón. Nou geen van beide, Zaragoza is niet de hoofdstad van Spanje en het ligt ook niet aan zee. Toch is Zaragoza zeker een bezoek waard. Het is gemakkelijk te bereiken, Zaragoza ligt op de route van de hogesnelheids trein van Barcelona naar Madrid. Zaragoza heeft zelfs een internationaal vliegveld. Tijdens een wandeling door de stad, kunt u de overblijfselen van Romeinse stadmuren, baden en een theater bezichtigen. Uit de Moorse tijd stamt het Aljafería paleis, men begon met de bouw in het jaar 1045. Tegenwoordig is de zetel van het Aragónese parlement gevestigd in het paleis. 
De Basilica del Pilar met het indrukwekkende plein Plaza del Pilar, is het kenmerk van Zaragoza en een van de grootste barokke gebouwen in Spanje. Zelfs de Romeinen hadden de geweldige locatie herkend, gelegen aan de Ebro. Zij begonnen met de bouw van de stad, welke lange tijd de belangrijkste was in het noorden van Spanje. De stad was in de jaren van de islamitische heerschappij een bolwerk tegen de christelijke legers. Zaragoza was ook lange tijd een belangrijk cultureel centrum, veel christelijke, joodse en Arabische geleerden hadden in Zaragoza hun werkplaats. De Mudéjar kunst is het meest zichtbare bewijs van creaties van belangrijke kunstenaars van de drie religies. De kerktorens in gotische Mudéjar stijl vormen het huidige stadsbeeld van Zaragoza. In het moderne Spanje vormt Zaragoza slechts een ondergeschikte rol, maar het is met 640.000 inwoners de vijfde grootste stad van Spanje. De stad heeft echter nog steeds aantrekkingskracht. Na een uitgebreide sightseeing's tour, kunt u in de avond uren heerlijk dineren in een van de restaurants en een sprong wagen in het bruisende Spaanse nachtleven.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden