Pontevedra middeleeuws dorp Galicië

Pontevedra
Pontevedra een middeleeuws dorp in Galicië. Pontevedra in Spanje ontstond zo'n 2000 jaar geleden aan de oevers van de rivier de Lérez. De lange geschiedenis als verkeersknooppunt en zeehaven, wordt weerspiegeld in het historische centrum. Tijden een wandeling door deze oude en smalle straatjes waant u zich in een middeleeuws dorp. Het dorp met zijn vele charmante straatjes kent zowel potige stenen paleizen en volkse gebouwen , zoals u kunt zien aan bijvoorbeeld het O Teucro en A Ferreria plein. Rondom de Plaza de la Lena kunt u de huizen van de lokale steenhouwers bewonderen. Drie van hen behoren ook tot het provinciale museum. Het museum bestaat uit vijf prachtige gebouwen en beschikt over waardevolle collecties van Keltische goud-en Neolithische voorwerpen, daarnaast heeft het museum een interessante tentoonstelling van schilderijen. In de buurt vindt u ook de kerk San Bartolomé o Novo.
Buiten de oude stad zijn de ruïnes van het in de 14e Eeuw gebouwd klooster van Santo Domingo. De Renaissance stijl van Galicië is vertegenwoordigd in de basiliek van Santa Maria.
De hele stad staat in het teken van de pelgrimsroute, die vanuit Portugal, Pontevedra doorkruist en leidt naar het graf van de apostel. Sinds de Middeleeuwen trokken de pelgrims door de stad. Het klassieke gebouw met zijn gebogen gevel herbergt een standbeeld van de Maagd, de patroonheilige van de stad.

Bezienswaardig is ook de Romeinse brug, volgens een oude legende zou Treuco, een Griekse penningmeester, die na de oorlog van Troje naar het westen reisde de bouwer zijn van de brug. Het waren echter de Romeinen die de oorspronkelijke brug van O Burgo over de rivier de Lérez bouwden. Tegenwoordig zijn er meerdere bruggen die beide oevers van de rivier met elkaar verbinden. In de omgeving van Pontevedra ligt het klooster Lérez  met overblijfselen uit de 16e, 17e en 18 Eeuw en het klooster Tenorio uit de 16e Eeuw.
Na één van de bezichtigingen kan ik u alleen maar adviseren voordat u naar huis, ga op zoek naar een restaurant en geniet van de lokale keuken.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden