Santiago de Compostela bedevaartsoord

bedevaartsoord Santiago de Compostela
Santiago de Compostela meer dan een bedevaartsoord. Er zijn plaatsen in de wereld die een eigen beeld hebben. Een hiervan is het bedevaartsoord Santiago de Compostela, een uiterst interessante toeristische bestemming. Hier geldt de reis is de bestemming.
Hier aan het einde van de pelgrimstocht treft u van midden april tot eind oktober vele gelukkige mensen, die hun doel hebben bereikt en onderweg tijdens de lange inspannende wandeling niet hebben opgegeven. Natuurlijk treft u in Compostela ook mensen die gedeeltes met de bus, trein of taxi hebben afgelegd, ook dit is echter geen probleem. Iedereen heeft de tocht op zijn of haar manier volbracht. Hoe dan ook, in Santiago de Compostela heerst een andere sfeer dan in andere historische steden in Spanje, zoals Toledo en Sevilla. U zult dit verschil duidelijk merken als u wellicht tijdens uw rondreis een stop maakt in Santiago de Compostela. Overal ziet u mensen met rugzakken, mensen met een gezonde teint en soms pijnlijke voeten.
De stad is rijk aan historische gebouwen, monumenten en religieuze gebouwen, maar ook aan cafes, tapas bars, restaurants, souvenirwinkels, delicatessenwinkels en hotels. Buiten de stad kunt u rust vinden in een van de omliggende parken, bijvoorbeeld in het stadspark Caballeira de Santa Susana of in  het Parque San Domingos de Bonaval.
Het merendeel van de pelgrims en wandelaars volgen de hoofdroute van de pelgrimstocht de Camino Francés. Het begint in de Pyreneeën en buigt ten zuiden van de bergen naar het westen. Vandaar voert de route naar Puente la Reina (Navarra), Logroño (La Rioja) tot aan Castilië- León. Via steden als Burgos, León en Astorga bereikt u de grens van Galicië. Overigens is de pelgrimstocht in de 21e Eeuw niet alleen meer spannend voor Katholieken, maar ook voor mensen van andere religies of geloofsovertuigingen en zelfs atheïsten. De Camino Francés is nogal druk, eenzaamheid treft u meer op de Via de la Plata, of via de Portugese route. Op Galicische bodem is het met eenzaamheid snel gedaan. Santiago de Compostella is misschien wel een van de mooiste steden van Europa, centrum van de stad is de kathedraal, maar de kapel Capilla del Salvador is nog ouder.
Santiago de Compostela heeft een internationale luchthaven met goede verbindingen, ook via Madrid of Palma de Mallorca.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden