Belangrijkste stranden op Formentera

Van een van 's werelds beste stranden tot lang en breed of halvemaanvormig - deze stranden van Formentera zullen je met liefde vervullen.

De populairste stranden van Formentera zijn een sublieme traktatie en ze zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar. Met geweldige strandbars en restaurants, ligbedden en parasols die te huur zijn, behoren hun faciliteiten tot de beste. Velen zijn geweldige plekken om te snorkelen en sommige bieden ook watersportactiviteiten aan.

Hoewel deze geliefde stukken zand op het hoogtepunt van de zomer veel bezoekers kunnen trekken, zal een korte wandeling van de drukste delen minder bevolkte strandgebieden onthullen, perfect als u een plek met meer eenzaamheid zoekt. Het is aan te raden om iets mee te nemen om jezelf in de schaduw te stellen, aangezien deze meer geïsoleerde delen geen parasols te huur bieden.

  • Playa Illetes, wanneer u bij Playa Illetes aankomt, heeft u het gevoel tijdelijk uit de Middellandse Zee te zijn gestapt en in een Caribische idylle te zijn beland. Het is geen verrassing als je daar aankomt dat dit strand is uitgeroepen tot het beste van Europa en op de zesde plaats staat in de top tien van stranden ter wereld. Langs de hele westkant van een kilometers lang, smal schiereiland vindt u fijn wit zand, prachtige blauwe luchten en de meest kristalheldere wateren die u ooit hebt gezien, die samen dit tot Formentera's eigen stukje paradijs maken. Op slechts 5 km van de haven van La Savina kunt u er gemakkelijk komen met de fiets, bus, taxi, scooter of auto. Illetes betekent 'eilandjes' en je zult een reeks van deze zien langs dit stuk zand waar je kunt zwemmen en zelfs door het water heen kunt lopen. Hoe verder je loopt, hoe minder druk het wordt, vooral wanneer je het naturistengebied bereikt dat wilder is en vrij van ligbedden. Aan het einde van dit kleine schiereiland zie je het kleine naburige eiland Espalmador. Hoewel het heel dichtbij en gemakkelijk te bereiken lijkt te zijn, probeer alsjeblieft niet te zwemmen of erheen te lopen door het water, ook niet als anderen dat doen. De stroming is erg gevaarlijk. Waarschuw iedereen die eruitziet alsof ze deze oversteek proberen. De veiligste en gemakkelijkste manier om dit eilandje te bereiken, is door de kleine La Bahia-veerboot te nemen vanuit La Savina, die ook stopt bij het strand van Illetes. Er zijn veel strandrestaurants langs het strand waar heerlijk eten wordt geserveerd, vooral visgerechten, bekende namen als Juan y Andrea, Beso Beach en El Pirata. Er zijn er nog veel meer op dit traject: het is vermeldenswaard dat het zeer luxe, dure eetgelegenheden zijn. Houd er dan rekening mee dat tafels in het hoogseizoen ruim van tevoren moeten worden gereserveerd. Om te voorkomen dat u betrapt wordt, kunt u, eenmaal in Playa Illetes, uw voedselvoorraden in een van de supermarkten in La Savina halen, zo bespaart u op uw vakantiebudget. Eten en drinken in de kiosken op het strand is ook niet echt goedkoop. Allerlei mensen komen naar dit prachtige strand, vakantiegangers, locals en de rich and famous, die hier hun jachten aanmeren. Een strand dat echt voor iedereen is en dat veel voordelen heeft. U zult genieten van Playa Illetes!
Opmerking: er moet een kleine vergoeding worden betaald wanneer u met de auto of scooter het kleine schiereiland bereikt waar de stranden van Illetes, Levante en El Tiburón zich bevinden. De toegang is beperkt, als alle parkeerplaatsen vol zijn, laten ze je niet meer door, dus ga vroeg. Quads hebben helemaal geen toegang.

  • Playa de Levante, aan de oostkant van het smalle schiereiland waar je Playa Illetes vindt, ligt het lange brede zandstrand van Playa de Levante. Hier vindt u rustige baaien en kleine rotsachtige gebieden waar u rust en privacy vindt. De rust van Playa de Levante maakt het een populaire plek voor naturisten met op de achtergrond zandduinen die mooie plekjes vormen om alles te laten zien zoals de natuur het bedoeld heeft. 
  • Playa es Pujols, op het enige resort van het eiland vindt u een charmant en breed zandstrand, ondersteund door zandduinen met enkele kleine rotseilandjes voor de kust en prachtige vergezichten. Gelegen op een levendige toeristische locatie, behoudt het zijn charme met vissershutten aan beide uiteinden. Het is geschikt voor het hele gezin en biedt ook plaats aan mensen met een handicap, met toegang tot het water. Een mooie promenade kijkt uit over het strand en is omzoomd met tal van verleidelijke plekken omiets te eten. Meer eetgelegenheden zijn verspreid langs de straten erachter. Als u van actief plezier houdt, kunt u genieten van een hele reeks watersporten met verhuur van allerlei soorten uitrusting. Winkels en bars zijn vlakbij, evenals een kleine hippiemarkt in de hoofdstraat van Es Pujols, die rechtstreeks naar het strand leidt.
  • Playa Migjorn: aan de zuidkust van het eiland ligt dit witte zandstrand met een lengte van meer dan 5 km. Veruit de langste van het eiland en gevormd in een lange halve maan, hier vindt u prachtige kleine baaien, verspreide rotsen en gouden stranden. Het is niet verwonderlijk dat het populair is bij toeristen en er zijn veel chiringuitos (traditionele rustieke strandbars) en strandclubs in overvloed langs dit glorieuze stuk zand, zoals Pelayo Chiringuito of Gecko Beach Club. Veel restaurants die een scala aan fantastisch eten serveren, liggen ook aan Playa Migjorn. U vindt hier een zeer hippie en kosmopolitische sfeer en die prachtige helderblauwe wateren zijn gewoon ideaal om te snorkelen. Kleding is hier optioneel op alle punten van het strand. In sommige delen van Playa Migjorn, vooral aan de noordwestkant, is de zeebodem rotsachtig, wat geweldig is om te snorkelen, maar zwemschoenen worden hier aanbevolen.
  • Playa es Arenals: aan het zuidoostelijke uiteinde van Playa Migjorn ligt dit witte zandstrand, met een eigen duik- en windsurfschool, de eerste in zijn soort op de Balearen. U zult zich hier niet druk voelen, maar u zult zich een beetje dichter bij de bewoonde wereld voelen dan op Playa Migjorn, aangezien er ligstoelen, parasols en waterfietsen zijn.
  • Cala Saona: deze kleine, pittoreske baai is een prachtig strand om naar toe te gaan voor rust. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over Ibiza en de westelijke ligging maakt het ideaal om een ​​van Formentera's magische zonsondergangen te zien. Naast een paar strandrestaurants die heerlijk eten bieden, wordt het strand over het hoofd gezien door Hotel Cala Saona, ook gezegend met het geweldige uitzicht vanaf dit strand. Een deel van het strand heeft ligbedden en parasols of u kunt gewoon op het zachte witte zand liggen en gratis van de zon genieten. Het heldere water is prachtig om in te zwemmen en perfect om te snorkelen, vooral aan de randen naast de oprijzende rotsen en het kleine aantal vissershutten erop. Ondersteund door rode rotsen en met kleine rotsachtige inhammen rond de baai, vindt u tal van plekken om privé te zwemmen. Als je een paar dagen op Formentera verblijft, moet je deze plek zeker aan je lijst toevoegen, alleen al vanwege de schoonheid ervan.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden