Torre de la Horadada vakantie aan de Costa Blanca

Torre de la Horadada is een badplaats aan de zuidelijke Costa Blanca met een aantal fijne zandstranden. Torre de la Horadada is een ideale zomervakantie bestemming voor gezinnen met kinderen.

Er zijn twee vliegvelden in de buurt van Torre de la Horadada, Alicante en Murcia.
Vanaf het vliegveld heeft u verschillende mogelijkheden om in Torre de la Horadada te geraken o.a. privé busjes, taxi's of met een gehuurde auto.

Torre de la Horadada is uw typische Spaans badplaats met villa's, herenhuizen en appartementen. 
De urbanisaties zijn meestal opgericht voor mensen om er hun tweede woning te kopen, om  bij te dragen aan de toeristische industrie en daarmee de Spaanse economie. U kunt in Torre de la Horadada altijd een woning kopen of te huren voor een korte of lange periode.

Torre de la Horadada is een natuurlijke uitvalsbasis van de naburige badplaats Pilar de la Horadada. Torre de la Horadada ligt ten noorden van de Mar Menor en ligt ook dicht bij Torrevieja, La Zenia, Mil Palmeras, Cabo Roig, Campoamor, Playa Flamenca en Punta Prima. Als u een auto hebt gehuurd, kunt u veel verschillende badplaatsen bezoeken en genieten van het strandleven aan de zuidelijke Costa Blanca.

Hoewel een van de minder bekende badplaatsen van de Costa Blanca, is Torre de la Horadada één van de mooiste aan de zuidelijke costa. Talrijke zandstranden, zonnig weer en een prachtige jachthaven met veel ligplaatsen, evenals een charismatische horlogetoren uit de tijd dat piraten deze zeeën onveilig maakten.

Afgezien van de leeftijd van de toren heeft Torre de la Horadada zich de laatste jaren enorm ontwikkeld, waarbij de vraag naar kustvakantiewoningen groeit en het echt fungeert als de kustarm van het nabijgelegen Pilar de la Horadada.
Torre de la Horadada behoort samen met Pilar de la Horadada en El Mojon tot een van de zuidelijkste badplaatsen aan de Costa Blanca, iets zuidelijker en u bereikt de Costa Calida. Torre de la Horadada is in wezen een kleine Spaanse stad zonder de hoge appartementen, die een groot deel van de Costa Blanca bedekken.

De oude stad heeft een plein en een kerk, een aantal supermarkten en diverse restaurants, die tapas, Spaanse gerechten, zeevruchten en een aantal internationale gerechten serveren.

Torre de la Horadada heeft een mediterraan klimaat, jaarlijks drie honderd dagen zonneschijn, geen regen in de zomer en zachte winters met een beetje regenval.
Op het strand van Torre de la Horadada vindt u alle voorzieningen van een eersteklas badplaats,  ligstoelen en parasols zijn te huur, speeltoestellen voor kinderen zijn aanwezig.

Torre de la Horadada is een geweldige plek voor een vakantie of een weekendje weg.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden