Algorfa dorp aan de Costa Blanca

Algorfa is een dorp in het binnenland aan het zuidelijke gedeelte van de Costa Blanca in Spanje. Dichtbij de plaatsen Benejuzar, Almoradi, Heredades en Formentera del Segura.

Als Algorfa uw volgende vakantiebestemming wordt, kunt het beste vliegen op Alicante of Murcia.  Beide luchthavens liggen binnen een dertig minuten rijden van Algorfa. Eenmaal op het vliegveld heeft u diverse mogelijkheden om in Algorfa te geraken, via een shuttle bus, taxi of huurauto. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Alicante en Murcia en vanaf Brussel-Charleroi en Maastricht naar Alicante.

Algorfa is gelegen aan de zuidelijke Costa Blanca en gezegend met een mediterraan klimaat, met meer dan driehonderd dagen zon en zeer weinig regenval in de winter.

Economisch steunt Algorfa vooral op de teelt van sinaasappelen en citroenen.  Algorfa is een relatief kleine gemeenschap met iets meer dan 2.000 permanente bewoners, ondanks alle nieuw gebouwde appartementen is Algorfa nog steeds een rustige plek om een heerlijke ontspannen vakantie te houden en om uw batterijen weer op te laden.

In het stadje Algorfa zijn verschillende traditionele Spaanse tapas bars, diverse winkels, waaronder een apotheek en opticien. De restaurants in Algorfa waaronder:  Baybrooks Restaurant, Bar Tropicana, Mañnanas Cafe Bar,  Algorfa Bistro, La Vista, Bistro Alex, Bar La Cascada, San Remo Pizzeria Restaurant en de Bar Irlanda zijn een bezoekje waard.

Het dichtbijzijndste strand vindt u in Guardamar, op zo'n vijftien minuten rijden. De dichtstbijzijnde grote stad met diverse attracties zoals: waterparken, winkelen, jachthaven, musea, bars, restaurants en de promenade is Torrevieja.
Er zijn tal van lokale markten op verschillende dagen van de week in vele omliggende steden en dorpen.

Sommige mensen denken dat Algorfa een paradijs is voor golfers met de prachtige 5-sterren golfbaan La Finca voor de deur, maar er zijn tal van andere hoogwaardige golfbanen aan de Costa Blanca binnen handbereik.
La Finca is een 18-holes golfbaan  ontworpen door Pepe Gancedo, met een par van 72, omringd door prachtige sinaasappel- en citroenbomen en gelegen aan de voet van de berg Escotera en een geweldig uitzicht op de regio Segura.

Vanuit Algorfa heeft u ook diverse excursie mogelijkheden, Elche met zijn duizend palmbomen en Allicante  met zijn kasteel en promenade, Murcia met zijn tuinen en theaters evenals Cartagena een havenstad van Romeinse oorsprong, liggen binnen een uurtje rijden.

De accommodatie in Algorfa bestaat uit hotels, pensions, apart- hotels en hostels. Appartementen en villa's zijn te huur in het bijzonder in Las Maromas, La Rellana en Montemar. De ideale uitvalsbasis is het penthouse La Fontana in het dorpje Algorfa. 
Heeft u zin in een onverstoorde vakantie aan de Costa Blanca, dan zit u hier meer dan goed! Het penthouse is geschikt voor maximaal 4 personen en beschikt over 2 slaapkamers, ieder met 2 slaapplaatsen. Het penthouse beschikt over alle luxe. 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden