Níjar aan de Costa de Almería met de mooiste stranden in Andalusië

Níjar beslaat bijna het hele grondgebied van het natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería. De stad heeft ook een aantal van de mooiste stranden in Andalusië.
 Níjar is ideaal om te wandelen.

 Het dorp Níjar in de Sierra de Alhamilla kunt u het beste bereiken met de auto via de A7 (E15) en de AL-9018 of de AL-100. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Almeria. Het klimaat in Níjar is het hele jaar zeer mild. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 20 graden Celsius.

Historisch, werd de plaats vooral beïnvloed door de Moren. Veel toeristen komen naar Níjar op doorreis om de ruïnes van het Moorse kasteel, de kerk van Santa Maria de la Anunciacion en typische witgekalkte huizen te bezoeken. Het dorp heeft overigens weinig plaatsen waar u kunt overnachten.
Aangezien het strand op 22 km afstand van het centrum van de stad ligt, komen de meeste toeristen naar Níjar om wandeltochten te maken.  

De populairste attracties zijn de Sierra Alhamilla, Tabernas (dorre woestijn landschap) en het natuurpark Cabo de Gata. De bewoners van Níjar leven voornamelijk van de landbouw en handwerk.  Hoge kwaliteit, fijne keramiek, aardewerk, manden en tapijten kunt u hier op iedere hoek vinden. Om te eten, drinken en te ontspannen verzamelen bewoners en toeristen zich op het kerkplein. Hier zijn vele gezellige restaurants en cafés. Een culinair genot van Níjar zijn de gebakken producten bereidt in de oude houtkachels.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden