Adra kleine badplaats aan de Costa de Almería

Adra is een kleine badplaats in het westelijke deel van de Costa de Almería, met prachtige zandstranden tussen rotsachtige eilandjes en rotsen. Adra is eigenlijk nog steeds een geheime tip voor liefhebbers van een strandvakantie. Het kleine vissersdorpje Adra ligt tussen Granada, Almería en Málaga. De bezoekers komen in de eerste plaats om van het nog originele Andalusische leven te genieten. Aan de voet van de Betische cordillera is het klimaat het hele jaar door vrij mild. Tijdens de maanden juli en augustus kan de temperatuur een maximum van 38 graden Celsius bereiken.
Het geschiedenis van Adra dateert uit de 8ste eeuw, toen het werd opgericht door de Carthagers. De Romeinen namen de heerschappij na de Punische Oorlogen over. Rond Adra kunt u opgravingen van beide culturen nog steeds bezoeken.
Symbool van het dorp is de vuurtoren, die een paar jaar geleden werd herbouwd.  Een populaire bestemming is het nabijgelegen natuurgebied Reserva Natural Albufera de Adra. Het strand van Adra is meer dan 13 kilometer lang en bestaat voornamelijk uit donker zand en kiezels.  Als u wilt zwemmen, kunt u het beste gaan naar de Playa de Poniente of de Playa San Nicolas. op beide stranden kunt u heerlijk ontspannen en ook aan allerlei watersporten deelnemen.
In de avond, vooral in het weekend, gaat het er luidruchtiger aan toe. De stad heeft tal van restaurants en bars en trekt veel bezoekers ook uit de omgeving.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden