Sanlúcar de Barrameda prachtige stranden aan de Costa de la Luz

Sanlúcar de Barrameda, aan de Costa de la Luz, heeft prachtige stranden, vele historische gebouwen en een gevarieerde keuken. Sanlúcar de Barrameda is een van de meest charmante steden in de provincie Cádiz. Het ligt ongeveer 36 kilometer van de luchthaven van Jerez en heeft ongeveer 67.000 inwoners.  Het milde en zonnige klimaat biedt de ideale omstandigheden voor de teelt van Manzanilla. Alleen in Sanlúcar de Barrameda vindt u de bekende Manzanilla sherry. De inwoners van de stad leven echter hoofdzakelijk van de visvangst, in het bijzonder de gamba's, die in Spanje als een ware delicatesse gelden.
Sanlúcar de Barrameda kan terugkijken op een levendig verleden: in de 15e eeuw, was de stad het centrum van de maritieme handel. Dit was vooral te danken aan de geografische omgeving en de monding van de vijfde langste rivier van Spanje, de Guadalquivir, in de zee. In dezelfde periode liet de adel in de stad prachtige gebouwen en woningen bouwen, die gedeeltelijk nog steeds goed bewaard zijn gebleven. Vooral in de wijken Barrio Bajo en Barrio Alto nodigen imposante gebouwen tot een bezichtiging. Bijzonder bezienswaardig zijn: Casa de la Cilla en het paleis Medina Sidonia. De oude stad met zijn schilderachtige straatjes en de zuidelijke flair is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor vakantiegangers. Toch is het niet hectisch in de stad, Sanlúcar de Barrameda werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw door de toeristen en geldt nog steeds als tip. Zelfs de stranden van de Costa de la Luz zijn nog niet overvol. Aan het strand Playa de Bajo Guía of aan de stranden La Jara en Las Piletas kunt u nog echt ontspannen.  Een echt hoogtepunt, het strand La Calzada, jaarlijks wordt er in augustus de beroemde paardenrace Carreras de Caballo de Sanlúcar de Barrameda gehouden. De stad wordt beschouwd als de toegangspoort tot het Doñana Nationale Park (Parque Nacional de Doñana), een biosfeerreservaat en als werelderfgoed door de UNESCO verklaart. De uitgestrekte wetlands en duinen zijn de habitat van talloze planten en dieren.
Natuurlijk zijn er ook talloze  recreatieve mogelijkheden in de stad, gezellige bars, bodega's, aantrekkelijke winkels en uitstekende restaurants nodigen u uit om te blijven hangen en te genieten. Het nachtleven is gevarieerd en levendig, vooral in de zomer zijn er vele prachtige evenementen. Heerlijk wandelen in de haven, of op het water surfen, zeilen of kanoën. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De prachtige natuur biedt de perfecte omstandigheden voor lange wandelingen en trek- en fietstochten. In Sanlúcar de Barrameda is verveling uitgesloten.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden