Mijas, Costa del Sol, Andalusië

Mijas is het mooiste bergdorp aan de Costa del Sol, met schilderachtige straatjes en een geweldig uitzicht op de kust van de Middellandse Zee. Ten westen van Malaga aan de Costa del Sol, op 24 km van de luchthaven van Málaga, zult u 425 meter boven de zeespiegel, in het zuidelijke deel van Andalusië het pittoreske dorpje Mijas vinden. De zelfstandige gemeente met steden als Mijas Pueblo, Mijas Costa, La Cala de Mijas en Las Lagunas (voorstad ten noorden van Fuengirola) heeft 71.000 inwoners en is onderdeel van de provincie Málaga. 

Mijas in de provincie Málaga is verdeeld in Mijas Costa met honingkleurige stranden en Mijas Pueblo met witgekalkte huizenfronten in het achterland. Terwijl de kuststrook zich onderscheidt door vele watersportactiviteiten, 320 zondagen en rustieke visrestaurants, onderscheidt het bergland zich door zijn ongeëvenaarde liefde voor traditie en detail.

De witgekalkte huizen met rode dakpannen, zijn typisch voor het Andalusische achterland in Spanje. Slechts een paar kilometer van de Costa del Sol, is het kleine bergstadje Mijas, uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming voor toeristen. Mijas is een plek met het typische Moorse verleden. De Romeinen, Feniciërs en Grieken hebben echter ook historische sporen nagelaten in dit rustige dorp. Uit gedocumenteerde verslagen en archeologische vondsten, wordt aangetoond dat deze plek reeds 800 jaar voor Christus werd bewoond. De Romeinen gaven de plaats de naam Tamisa, het werd een favoriete handelscentrum vanwege de bestaande ertsmijnen en marmergroeven. Pas later werd Mijas door de Romeinen als een fort uitgebouwd. De ligging was perfect om de hele kust te bewaken. Sommige overblijfselen van de oude muur kunt u nog steeds bewonderen. 

Het meest in het oog springende bezienswaardigheid naast de typische witgekalkte huizen in Mijas, zijn de uitzonderlijke ezel taxi's. De ezel taxistandplaats vindt u tegenover het VVV-kantoor. De rit door het dorp op een ezel is vooral voor kinderen een sensatie. In Mijas is veel meer te zien. Historische monumenten, prachtige parken, schilderachtige musea en een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee.
De kleine witte huizen met bloempotten versierd, maar ook de aangelegde binnenplaatsen met kleurrijke mozaïeken in de smalle straten zijn verborgen schoonheden die men moet absoluut moet bekijken. In het hele dorp vindt u restaurants en bars, waar u kunt genieten van de Andalusische specialiteiten in een ontspannen sfeer. De flamenco show, vindt elke woensdag plaats op het Plaza Virgen de la Peña en dat alles in een typische Andalusische sfeer met tapas en een glas rode wijn. 

Golfliefhebbers vinden in Mijas Costa een zeer goed onderhouden 18-holes golfbaan, die erg populair is onder internationale golfers. Met ongeveer 300 dagen zon per jaar en een bijna subtropisch klimaat met een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 18 graden, is Mijas ook voor de actieve vakantiegangers die graag golfen, wandelen, paardrijden, zeilen en duiken, de perfecte plek voor een ontspannen vakantie.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden