Sueca ontspannen ten zuidoosten van Valencia

paella
Sueca is een kleine stad met ongeveer 25.000 inwoners en het ligt dertig kilometer ten zuidoosten van Valencia. De stad is niet erg toeristisch en men verdient zijn geld met de verbouw van rijst en de handel in rijst. U kunt zich echter prima ontspannen in het Spaanse Sueca. Acht kilometer Mediterrane kust behoren tot de gemeente Sueca. De fijne zandstranden, het kristalheldere water en ook de toeristische infrastructuur hebben Sueca de blauwe vlag bezorgd. Tot het gemeentelijk gebied behoort ook het natuurgebied rond het meer van Albufera. Hier geen massa toerisme, maar meer eco-toerisme. Bezienswaardigheden zijn onder meer het stadhuis , " La Casa de la Villa " uit het jaar 1784. Het verzorgingstehuis Desemparados, uit het Art Nouveau tijdperk (1888) en de parochiekerk Sant Pere.

Sueca ligt aan het natuurpark Albufera, een van de meest waardevolle natuurgebieden van de regio, dat vooral wordt gebruikt door trekvogels als broed-en overwinteringsgebied .
 Een keer per jaar wordt er in Sueca een bijzondere wedstrijd gehouden. Wie maakt de beste paella? Het recept is bekend  en de ingrediënten staan klaar. De winnaar neemt € 1.500 mee naar huis en zal zeker extra klanten trekken.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden