Wintersport in Spanje


Een wintersport vakantie in de Spaanse Pyreneeën is zowel een sportieve als culturele ervaring.
De Pyreneeën vormen het grootste skigebied in Spanje, zowel voor liefhebbers van het alpine skiën als het langlaufen. Veertien skicentra en twaalf centra die zich concentreren op de langlaufsport liggen verspreid over de hele bergketen van de Catalaanse provincies Girona en Lleida ( Lleida ), in het oostelijke deel van de Pyreneeën, via de provincie Huesca, van Aragon naar Navarra tot aan de Baskische provincie Guipúzcoa.
Door nieuwe directe vluchten vooral met de zogenaamde low cost vliegmaatschappijen zoals Ryanair kan men eenvoudig door een vlucht te boeken naar Bilbao, Santander, Girona en Barcelona, de Spaanse skigebieden in de Pyreneeën bereiken.

Het gebied van de Pyreneeën kan worden onderverdeeld in drie verschillende regio's. Zo spreekt men van de Navarrese, de Aragonese en Catalaanse Pyreneeën. Als u door het landschap rijdt van de Pyreneeën wordt deze vooral in Catalonië en Navarra gekenmerkt door de zachte lijnen en kleuren. In Aragon is het ruiger, wilder en met de hoogste toppen. De wintersporters komen in de Pyreneeën in aanraking met de traditionele cultuur, die nauwelijks voorkomt in andere internationale ski resorts.
De belangrijkste skigebieden in de Pyreneeën

De vliegvelden van Bilbao en Santander liggen om de hoek. Vandaar neemt u de bus via Pamplona naar Jaca en in het Aragón dal. De volgende steden liggen in de provincie Huesca in het dal van de Rio Aragón: Astún, Candanchú, Cerler, Formigal en Panticosa Los Lagos.


Dit gebied wordt gekenmerkt door de natuurlijke schoonheid van het landschap.

Via het vliegveld Barcelona of Girona bereikt u eenvoudig Baqueira Beret, Boí Taüll, Escot Esquí.

Laat u verassen en geniet van uw wintersportvakantie in de Spaanse Pyreneeën.


Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden