Zuidelijke sfeer in Alicante

Explanada de España
Alicante, gelegen aan de populaire Costa Blanca verwelkomt zijn bezoekers met de ongedwongen en elegante sfeer van de typische mediterrane havenstad. Het grootste deel van het leven van de 280.000 inwoners speelt zich af op de Explanada de España, een met palmen omzoomde boulevard. Op een zondag zal een wandeling worden begeleid door de klanken van een muziekkapel. De boulevard ligt direct aan de zee en gaat rond de pittoreske haven, de zuidelijke charme van Alicante is hier vooral goed merkbaar.
Het strand El Postiguet, het vrijetijdsaanbod, de sportclubs, de jachthaven in combinatie met het prachtige zonnige weer, laten in de kuststad al snel het gevoel van de eeuwige zomer en vakantie ontstaan. Alicante heeft niet alleen diverse toeristische voorzieningen, maar ook een verscheidenheid aan historische gebouwen en musea.

 De geschiedenis van Alicante gaat ver terug in de tijd, u kunt dit het beste zien aan het kasteel, Castillo de Santa Barbara, het werd gebouwd door Carthagers. Nadat u via de steegjes, gelegen aan de berg Benacantil, omhoog bent gewandeld kunt u vanuit het kasteel genieten van een spectaculair uitzicht over Alicante en de zee en het omliggende landschap L'Alacantí. Het kasteel werd herbouwd onder Filips II van Spanje en vervolgens meerdere malen uitgebreid en zelfs hersteld.Na de rondleiding door het kasteel, maakt u  een wandeling door de mooie smalle straatjes van de oude stad, in de avond zijn deze straatjes gevuld en ademen een mediterrane sfeer. U kunt er veel gebouwen bezichtigen. Prachtig het stadhuis in barok met een tafel van waaruit  het nulpunt wordt gemeten. Indrukwekkend zijn de de twee vierkante torens. Op een steenworp afstand is het bezienswaardige Gravina Paleis, tegenwoordig doet het dienst als Provinciaal archief. Niet ver ook de kathedraal San Nicolás de Bari. Achter het stadhuis ligt het Plaza de Santa María, waar u ook nog eens twee interessante gebouwen aantreft. De kerk Sanat María, gebouwd in gotische stijl, met onder het fundament de overblijfselen van een Arabische moskee. Op hetzelfde plein kunt u ook een bezoek brengen aan het Museum Casa de la Asegurada. Het gebouw uit de 17e Eeuw herbergt nu een indrukwekkende kunstcollectie met werken van Picasso, Miró en Gris.

Aan de andere kant van de grote weg Rambla Méndez Nuez zijn de nieuwere delen van de stad. Hier is het Archeologisch Museum van belang, met diverse opgravingen uit Tossal de Manises, die informatie verschaffen over het leven van de Romeinen, Iberiërs en Grieken.
Nadat u de stad heeft verkend, kunt u vooral in de oude stad en langs het water terecht in een van de vele restaurants en bars en zelfs in de disco's waar u kunt feestvieren tot in de vroege ochtend.
Als u een gokje wilt wagen kunt u terecht in het casino Costa Blanca.


Op slechts 15 km verwijderd van Alicante vindt u het golfresort Bonalba. Op dit golfresort ligt Casa Verde, een riante en zeer luxe vrijstaande villa met inpandig guesthouse. Bij de woning vindt u meerdere terrassen met lounge sets, zitjes en ligbedden. Vanuit de ruime serre kijkt u heerlijk uit op de golfbaan. Op het besloten deel van het terras bevindt zich vanaf mei 2018 een heerlijk privé zwembad met zoutwater reiniging. De woning, met in totaal tien slaapplaatsen is bij uitstek geschikt om lekker met vrienden of familie vakantie te vieren. Samen, maar toch met ieder een stuk eigen privacy. 

Op slechts acht autominuten bevindt zich het strand van El Campello, een badplaats waar de Spanjaarden zelf graag naartoe gaan. Waarschijnlijk door de overvloed aan heerlijke tapas restaurants die u hier vindt. Of omdat u hier nog steeds gratis kunt parkeren. Naast El Campello ligt San Juan, bekend van zijn brede stranden en geweldige strand restaurants. In de directe omgeving van Bonalba vindt u interessante en zeer bezienswaardige steden.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden