Santander cultuur en natuur in Noord Spanje

Santander El Sardinero strand
Vakantie in Santander, de hoofdstad van Cantabrië. Santander, een havenstad met het beroemde stadsstrand "El Sardinero" en de levendige en veel bezochte zomer universiteit Menéndez Pelayo, op het schiereiland La Magdalena is de ideale uitgangspunt, om de kust tussen het Baskenland en Galicië te ontdekken.
Deze Noord Spaanse regio's, die ook bekend staan ​​als het "Groene Spanje", worden gekenmerkt door een gevarieerde kustlijn: fjord-achtige riviermondingen , abrupte ravijnen, witte zandstranden en traditionele vissersdorpjes wisselen elkaar af. Het adembenemend mooie landschap wordt gedomineerd door groene eiken-en kastanjebossen. Bergen en bergketens met hoogtes boven de 2000 meter vormen de Montes Galaicos, de Cantabrische Cordillera en het tot nationaal Park uitgeroepen Picos de Europa. Naast de prachtige natuur, vindt u in Santander ook diverse kunsthistorische getuigenissen zoals: de grotschilderingen en de vroeg-romaanse, romaanse, gotische en barokke kerken. Langs de kust vindt u diverse musea: het Congres Paleis in San Sebastian, het Guggenheim Museum in Bilbao, de grot replica Neocueva van Altamira, Santillana del Mar en de beroemde pre-Romaanse monumenten in Asturië.
Als u houdt van interessante steden, vakantie op het platteland, culturele reizen en avontuurlijke sporten, vindt u in de regio Cantabrië het hele jaar door een dergelijk aanbod.



Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden