Torrox voor een onbezorgde vakantie aan de Costa del Sol

Torrox
Torrox is een populaire vakantiebestemming aan de Costa del Sol in Andalusië Spanje. Reeds tegen het einde van de zestiger jaren kwamen de eerste toeristen naar Torrox en omgeving. Sommige vakantiegangers kochten zelfs een huis in het gebied. In de daarop volgende jaren groeide Torrox elk jaar, nieuwe woonwijken, hotels, restaurants, supermarkten, maar ook privé-klinieken, apotheken, autodealers en verhuurders van boten openden hun zaak.

Het is dus geen wonder, Torrox biedt u als toerist alles wat u maar nodig heeft voor een onbezorgde vakantie. Niet alleen een ongerepte kustlijn, een negen kilometer lange zandstrand. U vindt hier bijna alle hotels aan de Torrox Costa, het deel van Torrox dat aan de Middellandse Zee ligt. Wilt u meer van de Andalusische cultuur proeven, moet u een stuk het binnenland ingaan. U kunt een auto huren, neemt de lokale bus of u huurt een fiets. In het achterland kunt u de beroemde witte dorpen bezoeken en heerlijk dineren in één van de restaurants vaak met een goede Andalusische keuken. Ondanks het mooie achterland, is het lange zandstrand de belangrijkste attractie in Torrox, ligstoelen kunt u overal huren. Indien de zee rustig is kunt u een waterfiets huren of een beetje snorkelen. Als u tijdens uw vakantie een aantal uren heeft doorgebracht in de zon, kunt u een beetje eten in één van de strandbars. Bijna overal is de service vriendelijk en zijn de prijzen redelijk. Naast het ontspannen op het strand kunt u vissen vanaf het strand of diepzeevissen, waterskiën, jetskiën, zeilen, surfen en duiken, of maakt u een excursie in de omgeving. U kunt natuurlijk ook golfen of tennissen op het vasteland.

Torrox Pueblo ligt op slechts vijf kilometer van de zee, maar het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan. Het is typisch een Andalusische dorp, maak gerust een wandeling door de smalle straatje, of ga een beetje shoppen, of bezoek de oude stadsmuur. Natuurlijk kunt u een kopje koffie drinken of genieten van een glaasje wijn.

Als u wilt verblijven op een uitzonderlijke, unieke locatie kan ik u Hotel Rural Cortijo Amaya Bed & Breakfast aanbevelen. Cortijo Amaya is een authentiek ‘hotel rural’, op slechts 800 meter van het strand en de gezellige boulevard. Nergens anders aan de Costa del Sol vindt u een ‘hotel rural’ dat zo dicht bij het strand ligt.

Vanuit het gerestaureerde Andalusische landhuis heeft u een prachtig uitzicht op zee. In de tuin vindt u een groot zwembad (mei-okt), een tennisbaan, een buitenbar en drie gezellige terrassen.

Als u liever wilt verblijven in een prachtige penthouse gelegen aan de boulevard van Torrox Costa, is penthouse Atico Carabela een prima keuze.  Vanaf het terras van de penthouse Atico Carabela heeft u een geweldig uitzicht op de bergen, tuin en de Middellandse Zee, met een totale oppervlakte van 220m2 is het geschikt voor zes personen. De huurder kan gebruik maken van tennisbanen en verwarmde zwembaden.

Logeert u liever in een gelijkvloersappartement op het strand? Kijk dan eens op de website van Matilda del Mar. Dit prachtige gelijkvloers appartement gelegen op het strand van Torrox-Costa is voorzien van alle comfort en luxe. Het appartement heeft een totale oppervlakte van 85m2. Het appartement is ook toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden