Almería de meest Afrikaanse stad in Andalusië

Almería
Almería gelegen aan de Golf van Almería, wordt wel genoemd als de meest Afrikaanse stad in Andalusië. De lokale bevolking hoort dat liever niet, maar de toeristen komen vooral vanwege de vele Moorse gebouwen die de stad Almería domineren. Ook de naam Almería is afgeleid van het Arabisch, Al Mariya betekent "spiegel van de zee.". 

Het belangrijkste Moorse gebouw in Almería ligt hoog op een heuvel met uitzicht op de stad, het Alcazaba. Met de bouw van het fort werd reeds in het jaar 955 in opdracht van Ab-Rahman III begonnen. In de loop van de jaren werd het gebouw steeds verder uitgebreid. Na de Reconquista werd het ook gekenmerkt door christelijke elementen. Als u een bezoek brengt aan Almería moet u het gebouw zeker gaan bezoeken. Achter een dikke ring van muren ligt een terrein van 35.000 m2, bij gevaar was dit een schuilplaats voor 20.000 mensen. In zomermaanden vinden er af en toe concerten of tentoonstellingen plaats. De klim is de moeite waard door het fantastische uitzicht dat u van hier uit heeft over La Chanca (visserswijk) en over de haven. Hoewel u in Almerá ook vervallen huizen ziet, vindt u in ieder deel van de stad bezienswaardige gebouwen o.a. op het Plaza de la Catedral, waar de bouw van de kathedraal begon in 1524. In de 17e Eeuw werd de kathedraal afgebouwd. Ze diende ook als een verdediging tegen de Berber piraten en is uitgerust met vier massieve torens. 

Iedereen die op vakantie gaat naar Almería kan de stad gemakkelijk te voet verkennen. Het is een stad om te flaneren, over de boulevards, de Ramblas en over de prachtige promenade langs het meer. In de markthal, Mercado Central  kunt u genieten van allerlei lekkernijen uit de regio. Vooral in de ochtend is het er druk. Het nachtleven in Almería is levendig, er zijn veel bars en clubs. Beroemde badplaatsen die zich bevinden in de omgeving en zijn gelegen aan de Golf von Almería zijn: Roquetas de Mar, Aguadulce en El Toyo.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden