Comares één van de mooiste dorpen in Andalusië

Comares is een prachtig, traditioneel Andalusisch dorp gelegen in een prachtig landschap, waar u heerlijk kunt ontspannen en volledig tot rust komen. Comares ligt op de top van een heuvel op ongeveer 740 meter boven de zeespiegel en biedt een prachtig uitzicht over het majestueuze landschap, de kust bij goed weer tot aan Marokko, het meer en de bergen.

Comares is een van de hoogst gelegen pueblo blancos in Andalusië. 's Nachts fonkelen de dorpslichten en lijkt het net of het dorp in de lucht zweeft. Het dorp en de omgeving verenigt een vrolijke en levendige gemeenschap met verschillende lokale bars en restaurants.
Comares ligt hemelsbreed 15 kilometer ten noorden van de kust. De stad Málaga ligt op 45 kilometer afstand, een reis die ongeveer een uur duurt. Het dichtstbijzijnde kustresort Torre del Mar ligt slechts 24 kilometer verderop.

Geschiedenis
Het gebied is sinds de Romeinse tijd bezet en was ook op een gegeven moment bezet door de Moren. Er is een Moorse vesting, La Tahona, waarvan de twee torens nog intact zijn, het fort was oorspronkelijk een Romeinse militaire buitenpost. Comares heeft een geschiedenis van rebellie tegen moslim en christelijke heersers.  Strategisch belangrijk in de verdediging van de afbrokkelende Moorse gebieden, Comares werd uiteindelijk veroverd door de katholieke koningen uit het noorden in 1487.

Het dorp Comares met zo'n 1.500 inwoners blijft echter typisch Moors, smalle geplaveide straten, afgewisseld met bogen (waarvan er twee worden verondersteld dateren uit de Middeleeuwen), geflankeerd door eenvoudige witgekalkte huizen. Als u slentert door deze smalle, kronkelige straten, zult u een schat aan historische herinneringen tegenkomen.

De belangrijkste industrie in Comares is de productie van olijfolie, wijn en amandelen, terwijl in het dal espartogras wordt gekweekt voor huishoudelijk en agrarisch gebruik.

In Comares is een gemeentehuis, een aantal  supermarktjes, 2 banken (met pin automaat)  en meerdere cafés, tapasbars en er zijn diverse restaurants, een hotel, tennisbanen en een openbaar zwembad. 

De dichtstbijzijnde golfbaan ligt in El Candado, ten oosten van Málaga, op ongeveer 35 kilometer afstand en op 35 minuten rijden.
De keuken van Comares is typerend voor de regio, met veel vis, vlees en rijst op het menu. 

Comares heeft een typisch subtropisch mediterraan klimaat met zachte, hete zomers en milde winters.
Comares is adembenemend mooi, desondanks wordt het nog steeds niet door toeristen overlopen.
Ervaar het zelf en breng een bezoek aan één van de mooiste dorpen in Andalusië. U bent nieuwsgierig geworden alleen heeft u geen idee waar u zou kunnen overnachten. Hieronder vindt u drie kleinschalige accommodaties in Comares, waar u heerlijk kunt ontspannen en genieten.

Casa Feliz is ook ideaal als uitvalsbasis voor uw culturele uitstapjes naar het Alhambra in Granada of de Mezquita in Cordoba, of het Pablo Picasso museum in Malaga. Of voor het bezoeken van de grotten van Nerja of de prachtige stad Ronda. Casa Feliz is een uniek ruim vrijstaand vakantiehuis in het zonnige Andalusië  (Spanje) voor maximaal 7 personen met eigen verwarmd privé-zwembad.

Finca Los Dioses is een eeuwenoude Spaanse boerderij geheel gemoderniseerd met behoud van authentieke sfeer, gelegen op een prachtige plek, beschut in het dal bij Comares op slechts een half uurtje rijden van de kust van de Costa del Sol. Finca Los Dioses is ook in zijn geheel te huur voor een groep van maximaal 9 personen.

Casa Vaver is een prachtig modern en ruim huis met een grappig torentje. Het huis ligt aan de rand van El Romo op een paar honderd meter hoogte. Het ligt (bijna ) boven aan de berg, aan de weg tussen Colmenar en Comares. Casa Vaver is op de zuidhelling gelegen op een plek waar direct bij zonsopkomst de zon al schijnt. De zon heeft u de hele dag rondom het huis, dus dit huis is ook geschikt om vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar (en zelfs in de winter!) te bewonen. In deze prachtige casa kunnen maximaal 6 personen verblijven.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden