Tenerife eiland van de eeuwige lente

Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden en ligt ongeveer 250 kilometer van de Afrikaanse westkust. Het eiland is ongeveer 80 kilometer lang en 50 kilometer breed. Op het zonnige vulkanische eiland is er altijd een zeer evenwichtig en warm klimaat.
Als bezoeker of toerist van het veelzijdige eiland Tenerife leert u zeer exotische flora en fauna, de bergen, vulkanen, verschillende klimaatzones, ongelooflijk mooie kusten, prachtige stranden en soms zelfs sneeuw kennen.
Als u eenmaal Tenerife als uw vakantiebestemming heeft gekozen, kunt u gaan naar het noorden en uw zuiden. Beide regio's hebben hun eigen kenmerken en voor mij is het moeilijk om te bepalen welke regio het beste is, want dat kunnen bezoekers alleen individueel voor zichzelf beslissen.

Het zuiden van het eiland Tenerife.
De meest toeristen verblijven in het zuiden van het eiland. Hier vindt u de belangrijkste toeristische centra, zoals Playa de las Americas, Adeje en Los Cristianos. Daarnaast vindt u hier diverse hotels, winkelcentra, discotheken en diverse themaparken. Door de vele uren zonneschijn en zeldzame regenval in het zuiden, is het in dit deel van het eiland heel dor en droog. Het gebied is vooral populair bij zonaanbidders en watersporters. De prachtige zandstranden die zich uitstrekken langs de zuidkust hebben veel te bieden voor watersporters, zoals het strand El Médano dat een eldorado is voor surfers.
Boven de prachtige stranden vindt u prachtige wandelpaden, omgeven door planten die u alleen in het zuiden vindt.  Andere hoogtepunten zijn de stad Candelaria met de basiliek van Candelaria, gelegen direct naast de bronzen standbeelden op het plein genaamd Plaza de la Patrona de Canarias en de negen levensgrote standbeelden van voormalige Guanchen koningen.

Het noorden van het eiland Tenerife.
Velen denken bij Tenerife aan het zeer dichtbevolkte zuiden van het eiland, maar er is ook een ander, een groen en een beetje stiller Tenerife. Tussen het Anaga en Teno gebergte biedt het noorden nog het echte Tenerife. Er zijn heel veel plaatsen in het noorden van het eiland, zoals La Orotava, met de balkon woningen en de kerk Nuestra Senora de la Construcion, daarnaast Icod de los Vinos, met zijn drakenboom ( >1000 jaar) en de mooie stad Garachico met het historische centrum, maar ook de meest bekende stad Puerto de la Cruz, het toeristische centrum in het noorden.
De Teno Alto hoogvlaktes, de ravijnen in de buurt van Los Silos, het ruige Teno gebergte en het verborgen dorp Masca met de kloof, die door vele wandelaars is bezocht.

Mooie stranden zijn er ook in het noorden van het eiland, zoals het strand Playa Jardin in Puerto de la Cruz, dat is verdeeld in El Castillo, El Charcon in het midden en dan het strand Punta Brava helemaal aan het eind. Daarnaast eveneens de Bollullo baai dit strand ligt op 3 km ten oosten van Puerto de la Cruz, de San Marcos baai een strand ten zuiden van Icod de los Vinos en het Socorro strand ten zuiden van Los Realejos.
Het klimaat in het noorden is altijd mild. Het regent veel meer dan in andere delen van het eiland, omdat de wind komt uit het noordoosten, Tijdens de zomermaanden valt de neerslag vooral op een hoogte tussen 800-1200 meter, onder en boven deze wolken zone is het droger. In de wintermaanden regent het van tijd tot tijd in de laagste regio's, daardoor is het er altijd mooi groen. In de komende weken zal ik u ook meer gaan vertellen over de diverse plaatsen op het eiland, maar wens u nu reeds een prettige vakantie op Tenerife.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden