Pulpí kleine gemeente in de provincie Almería

San Juan de los Torreros 
Pulpí is een kleine gemeente in de provincie Almería in het oosten van Andalusië. Stranden met een lengte van 4 km zullen zonaanbidders weten te bekoren. Pulpí gelegen in de Spaanse provincie Almería kunt u het beste bereiken vanaf het vliegveld van Almería en met de auto via de Autopista del Mediterráneo (AP-7) en vervolgens de A-350. Pulpí ligt in het uiterste oosten van Andalusië. De belangrijkste straten van Pulpí zijn de Avenida Estación en de Avenida Andalucia. Het klimaat is zeer mild net als in de rest van Andalusië. U kunt in Pulpí  zelfs in de winter genieten van een heerlijke strandvakantie.
De meest populaire bezienswaardigheden van de stad zijn de Campanario-Pulpí, de Cuatro Elementos en het Cruce de Huércal. Het dichtstbijzijnde strand Playa Calipso, gelegen San Juan de los Torreros bereikt u met de auto in ongeveer 20 minuten. Het is ideaal voor gezinnen met kinderen, vanwege het ondiepe water.
Pulpi heeft weliswaar een paar hotels, maar de meeste toeristen verblijven in vakantiewoningen en in campers. Het aanbod van camperparkeerplaatsen is enorm.
Een van de meest populaire bezigheden van de bezoekers is golf. Aguilón Golf is een van de meest populaire golfbanen van Andalusië en ligt op slechts een paar minuten rijden van Pulpí.
De stad Pulpi is ook bekend om zijn kassen. In het jaar 2007, maakten 20 koks de grootste salade ter wereld, waarin totaal 6.700 kg  ingrediënten werden verwerkt. Aansluitend werd de salade door bezoekers van het Fiesta de San Miguel de Pulpí verorberd.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden