Ayamonte klein vissersdorp in Andalusië

Het kleine vissersdorp Ayamonte ligt aan de monding van de Guadiana, die de grens tussen Spanje en Portugal, in het westen van Andalusië vormt. 

Het dorp Ayamonte ligt aan de Costa de la Luz in de provincie Huelva, de luchthaven van Faro in Portugal ligt op slechts 70 km afstand.  Als alternatief kunt u vanaf Sevilla de A-49 snelweg nemen. Vanaf Jerez de la Frontera of Cádiz is de snelweg via Sevilla ook de snelste manier om Ayamonte te bereiken. 


Ayamonte was door de Grieken Anapotaman ( over de rivier) genoemd. In het jaar 1641 zou er in Ayamonte geprobeerd zijn om een afsplitsing van Andalusië met Spanje te forceren.  Echter, de hele zaak eindigde in verraad en een van de initiatiefnemers, de Markies van Ayamonte verloor daarbij zijn leven.
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn diverse kerken uit de 15e en 16e eeuw. De Mudejar kerk Iglesia Parroquial de las Angustias is zeker een van de mooiste gebouwen van de stad. Een geweldig uitzicht over de stad heeft u vanuit de Parador de Ayamonte, die is gelegen in de ruïnes van een Romeins kasteel.
Ayamonte biedt u een breed scala aan recreatieve mogelijkheden. De twee stranden Isla Canela en Punta del Moral behoren tot de mooiste natuurlijke stranden van de Costa de la Luz. Het strand Playa Isla Canela is met een lengte van meer dan 5 kilometer één van de grootste stranden van Andalusië.
Als u een beetje meer actief wilt zijn, kunt u terecht op een van de omliggende golfbanen. Te voet kunt u de interessante flora en fauna van het natuurpark Marismas de Isla Cristina verkennen.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden