Rota levendige vakantieoord aan de Costa de la Luz

Rota is een levendige en populaire toeristen kustplaats aan de Costa de la Luz, tussen de monding van de rivier de Guadalquivir en de baai van Cadiz. 29.000 mensen wonen in de stad Rota in het noordwesten van de provincie Cádiz, aan de Atlantische kust. Rota is internationaal niet alleen bekend vanwege het toerisme, maar ook vanwege de US Navy en US Marine Corps Base Naval basis. Met de auto bereikt u Rota via de snelwegen A-491, A-2076, A-2001, CA-604 en CA-614. 

Het dichtstbijzijnde vliegveld is gelegen in de directe omgeving in Jerez de la Frontera. 

De talrijke badgasten, weten vooral de stranden van Rota te waarderen. Vooral het 4 km lange Playa de la Costilla, maar ook de stranden van Aguadulce, Peguina, Rompidillo, La Ballena evenals Playa de Punta Candor, Playa de la Luz en het Playa Piedras Gordas.
Door de strategisch zeer gunstige ligging aan de noordkant van de baai van Cadiz, werd het gebied zelfs al sinds de bronstijd bewoond. De meest beroemde stedelijke bezienswaardigheden zijn het Moorse fort El Castillo de Luna uit de 13e eeuw, de laatgotische  Iglesia de la O (kerk) uit de 16e eeuw, de Torre de la Merced (toren) uit de 17e eeuw en de twee kapellen San Roque en de la Caridad. De vuurtoren gebouwd in het jaar 1907 is ook bezienswaardig.

Rota heeft een reputatie als feeststad. Niet alleen tijdens het carnaval en het gastronomische volksfeest Feria de la Urta in augustus, komen bezoekers van overal naar de bars, bodega's, cafés, restaurants en dans tempels van de oude stad. Zelfs het lentefeest, Festival Feria de Primavera in mei, Fiesta de San Juan eind juni, maar ook het Fiesta de la Virgen del Carmen in juli weten de bezoekers en de lokale bevolking te plezieren. 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden