Chipiona een populaire vakantiebestemming aan de Costa de la Luz

Chipiona is een vissersdorp en gelegen in de buurt van de monding van de Guadalquivir. In de zomer is Chipiona, vanwege de vele aanbiedingen een populaire vakantiebestemming. Direct aan de monding van de Guadalquivir in Andalusië ligt de kleine stad Chipiona, met bijna 19.000 inwoners. Door de directe ligging aan de Costa de la Luz in Spanje, is de plek populair bij toeristen die houden van het strand. Vooral de kwaliteit van het water is goed te noemen. In zo'n 30 minuten bereikt u Cádiz de gelijknamige provincie hoofdstad.
Vuurtorens hebben een zeer speciale betekenis voor Chipiona. De stad verkreeg haar naam door een vuurtoren die werd gebouwd in het jaar 206 voor Christus. Deze vuurtoren is niet bewaard gebleven. Chipiona was net als vele kustplaatsen in Andalusië gevoelig voor gevechten. In het jaar 711 veroverden de Moren Chipiona en pas in de 13de eeuw werd de stad heroverd door het Spaanse Koninkrijk. Nog steeds zijn enkele van de bezienswaardigheden uit het verleden bewaard gebleven. Het heilige beeld van de Maagd Maria, het Cruz del Mar en het heiligdom "Nuestra Señora de Regla de Chipiona", echter de beroemdste bezienswaardigheid is de vuurtoren gebouwd in 1867 met een hoogte van 69 meter.  Het is een van de grootste in zijn soort in de wereld en het symbool van Chipiona.
Chipiona heeft zijn populariteit te danken aan de stranden, de schone zee en de warme Andalusische zomers, vooral in de maand augustus wordt het bezocht door Spanjaarden. Onder de meest bekende stranden zijn Playa de Regla, Playa del Camarón en Playa de la Ballena.  Aangezien de temperaturen in het voorjaar en in de late herfst maar zelden onder 20 graden Celsius komen, kan bijna het jaar worden genoten van het strand. Daarnaast wordt Chipiona vaak gebruikt als startpunt voor excursies naar de populaire steden: Cadiz, Jerez en Sevilla. De stad is niet echt groot, toch is er voldoende vertier. Er zijn vele bars en restaurants die u zeker weten te verleiden met hun heerlijk eten en lekkere drankjes. Vooral de lokale vissoorten zijn zeker aan te raden. Vaak worden de gerechten geserveerd met de lokale wijn, genaamd Moscatel. Voor een sherry in de middag zijn de soorten Oloroso en Vino Fino het proberen waard. In het centrum zijn een aantal souvenirwinkels, supermarkten en bakkerijen.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden