Barbate de mooiste natuurlijke stranden in Andalusië

Barbate heeft een aantal van de mooiste natuurlijke stranden in Andalusië. Het witte stadje heeft ook een pittoreske vissershaven. In het zuiden van Spanje aan de schilderachtige Costa de la Luz, ligt het stadje Barbate. Omgeven wordt Barbate door het prachtige landschap van Andalusië, dat wordt gekenmerkt door lange stranden, rotsachtige inhammen en uitgestrekte dennenbossen.

 U bereikt Barbate gemakkelijk met de bus, of auto. Het dichtstbijzijnde vliegveld in Jerez de la Frontera ligt op 70 km afstand.
Barbate is vooral beroemd om de tonijnvisserij, die nog steeds op traditionele wijze plaatsvindt met behulp van de handen en netten.

In het verleden waren het de Feniciërs en Romeinen die ook reeds de rijke visstand voor deze kust hadden ontdekt. Afgezien van de vuurtoren heeft Barbate niet veel bezienswaardigheden. Gedurende de dag kunt u heerlijk zonnen en ontspannen op de brede zandstranden. Het stadsstrand Playa de Carmen is druk en het biedt allerlei voorzieningen, terwijl het strand Playa Hierbabuena  zich onderscheidt door haar natuurlijkheid.  

Vooral in de maanden mei tot oktober is het gezellig druk op de brede zandstranden, in deze periode komt de temperatuur overdag zelden onder de 22 graden Celsius. Voor culinaire hoogstandjes, zorgen de vele restaurants van de stad. In het bijzonder op de twee kilometer lange promenade in de buurt van de haven zijn vele restaurants. In een aantal van hen, wordt de in Barbate beroemde "Mojame" ( lucht gedroogde ham) geserveerd. Na middernacht begint het losbandige leven in discotheken en nachtclubs.  Een populaire uitgaansgebied is de straat "El Lentiscal". Terwijl Barbate levendig is en voldoende animatie biedt, straalt de omgeving meer rust uit.

 Zo'n 10 km ten noordwesten van de stad, ligt Kaap Trafalgar. Populair als excursie voor een dag is ook Zahara de los Atunes. Maak een tour naar de droomstranden van  Los Caños de Meca en breng een bezoek aan het stadje Vejer de la Frontera, ook gelegen in de provincie Cádiz. Natuurliefhebbers en wandelaars worden aangetrokken door het park La Breña y Marismas de Barbate. Door het fantastische klimaat is Barbate het hele jaar een prima vakantiebestemming.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden